Ημαθία: Στα «μπλόκα» οι αγρότες – Από τις 28 Ιανουαρίου ξεκινούν κινητοποιήσεις (βίντεο)


Από το πρωί της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου οι αγρότες της Ημαθίας θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον κόμβο της Κουλούρας, στον χώρο που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια αποτελεί το επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων του νομού.

Η προγραμματισμένη έναρξη των κινητοποιήσεων γίνεται σε συντονισμό με τους αγρότες και άλλων περιοχών πανελλαδικά, στο πλαίσιο της προσπάθειας του αγροτικού κόσμου να εισακουστούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Την ίδια μέρα σε κινητοποίηση θα βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, των Σερρών και των Μαλγάρων.

Στη συνέλευση μίλησαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Ημαθίας, Τάσος Χαλκίδης και ο γραμματέας, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου ο οποίος στο τέλος κάλεσε τους αγρότες να στείλουν ηχηρό μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέλυσε τα βασικά σημεία τα οποία αποτελούν και το πλαίσιο διεκδικήσεων των κινητοποιήσεων τα οποία αφορούν τις τιμές των προϊόντων, το κόστος παραγωγής, την ασφάλιση από τον ΕΛΓΑ, την αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και το φορολογικό.

«Ζητάμε κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα που παράγουμε», τόνισε ενώ αναφερόμενος στο κόστος παραγωγής είπε χαρακτηριστικά ότι ο αγρότης πληρώνει το πετρέλαιο όσο και ο βιομήχανος για τη μερσεντές του για να πάει τη βόλτα του!!!!

Αναλυτική αναφορά έκανε και στην ασφάλιση του ΕΛΓΑ, τον τρόπο αποζημίωσης των τελευταίων ζημιών και ανέφερε ως παράδειγμά ότι για τις βροχοπτώσεις οι αγρότες αποζημιώθηκαν όσο «μισό κουβά ροδάκινα ανά δέντρο»!!!

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε στο φορολογικό το οποίο, σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο, πρέπει να είναι στα 12.000 ευρώ συν 3.000 για κάθε παιδί.

Επίσης τόνισε ότι θα υπάρχει δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που εφαρμοστούν κατασχέσεις σπιτιών ή χωραφιών.

«Και το χωράφι είναι το σπίτι μας», είπε και σε κάθε επιχειρούμενη απόπειρα πλειστηριασμού «πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον»!!!!



Πηγή: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο