22 Ιανουαρίου 2019

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και Συντονιστικής Επιτροπής Συλλαλητηρίου - Εκατέρωθέν απειλές για μηνύσεις


Κόντρα ξέσπασε με αφορμή την πορεία μεμονωμένων πολιτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια, στην πλατεία Αγ. Αντωνίου, όταν ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της Βέροιας, κατά τη διάρκεια της οποίας 2-3 άτομα κλότσησαν την είσοδο της οικοδομής των γραφείων, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι της πόρτας.

Με αφορμή το περιστατικό, ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας εξέδωσε μια έντονη ανακοίνωση, στην οποία - μεταξύ άλλων - αναφέρει ότι θα ζητήσει ποινικές ευθύνες τόσο από τους φυσικούς αυτουργούς, όσο και από τους ηθικούς αυτουργούς, τους οποίους βλέπει στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου. 

Η αντίδραση από πλευράς των διοργανωτών ήταν άμεση. Ο Αντώνης Καγκελίδης, πρόεδρος της Επιτροπής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ATLAS tv με παρουσιαστή τον Σάκη Μόσχη, αμέσως μετά την σχετική ανταπόκριση για το θέμα του συλλαλητηρίου και για την διαμαρτυρία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από τον δημοσιογράφο του InVeria.gr Νίκο Βουδούρη, ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή και θα εισηγηθεί να κινηθούν νομικά κατά των υπεύθυνων της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι συκοφαντούνται, όταν αναφέρεται ότι αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των όποιων περιστατικών μακριά από το συλλαλητήριο και ενώ ήταν ξεκάθαρη απόφαση να υπάρξουν πορείες και άλλες ενέργειες.

Μάλιστα, ο κ. Καγκελίδης σε επικοινωνία του με το InVeria.gr αμέσως μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση ανέφερε ότι έχει συνταχθεί σχετική ανακοίνωση και θα αποσταλεί στα ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρει για το περιστατικό αναφέρει: 

Το να διαδηλώνει κάποιος για κάτι που δεν συμφωνεί, το θεωρούμε λογικό και αναφαίρετο δικαίωμά του. Απ΄αυτό το σημείο έως την επίθεση στα γραφεία του  ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια μεγάλη απόσταση. Στην πρώτη περίπτωση είναι αναφαίρετο  δικαίωμα του πολίτη, το δεύτερο γεγονός είναι μια φασιστική νοοτροπία, η οποία λέει ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους, θα πρέπει να κτυπηθεί, να αφανιστεί γιατί  δεν πρέπει να υπάρχει αντίθετη  άποψη.

Η επίθεση στα γραφεία αποκτά άλλη διάσταση αυτής  του κτυπήματος της δημοκρατικής και ελεύθερης έκφρασης του πολίτη . Είναι μία επίθεση στα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Τέτοιες επιθέσεις βανδαλισμού, από ακροδεξιές ομάδες, ενδυναμώνουν τα επιχειρήματα και την θέληση μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε για Δημοκρατία, για ισότητα και αλληλεγγύη σ’ έναν κόσμο που μαστίζεται από ανισότητα, φασιστικές πρακτικές και ξενοφοβικά  σύνδρομα. Επι πλέον νοιώθουμε δικαιωμένοι, όταν φασίστες μας βρίζουν και μας χτυπούν ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Σίγουρα όλοι όσοι διαδήλωσαν σήμερα στη Βέροια,  δεν καταμετρούνται στους φασίστες, στους ακροδεξιούς, αλλά χρησιμοποιούνται ως προκάλυψη για τέτοιες ομάδες που το μόνο που θέλουν είναι η ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης, του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, εγκαθιστώντας  το φάντασμα μιας νεοναζιστικής κοινωνίας.

Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία μας και δηλώνουμε ότι τέτοιες ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΎΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

Φυσικά η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες τόσο από τους συλληφθέντες, όσο και από εκείνους τους ηθικούς αυτουργούς και υποκινητές των συλλαλητηρίων που είχαν την υποχρέωση να περιφρουρήσουν την εκδήλωση, ώστε  όλοι  οι διαδηλωτές,  να προσέλθουν, να διαδηλώσουν αλλά και να αποχωρήσουν με ειρηνικό τρόπο.

Καλούμε επίσης τα κόμματα να μην σιωπήσουν, γιατί η δημοκρατία μας αφορά όλους,  γιατί σήμερα είναι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αύριο θα είναι τα δικά τους. Καλούμε όλους τους φορείς να καταδικάσουν και να διαχωρίσουν την θέση τους απ΄αυτά τα ακροδεξιά  στοιχεία και την ιδεολογία τους.

Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να αντιδράσει δυναμικά. Καλούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα αντιφασιστικό μέτωπο, ώστε να δυναμώσουμε τη δημοκρατία.

Χθες στη Βουλή, σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο που;
Η σιωπή είναι συνενοχή.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

7ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στα Λευκάδια


Διαφημιστείτε στο InVeria.grΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

Easy Education

Tsiflidis SecurityΕγγραφή στο newsletter