3 Φεβρουαρίου 2019

Εκατοντάδες κόσμου στον χορό των Κρητικών της Ημαθίας - Με το "Μακεδονία Ξακουστή" ξεκίνησε η βραδιά (βίντεο - φώτο)


Εκατοντάδες κόσμου και φέτος, Κρητικοί και φίλοι της Κρήτης, αντάμωσαν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας, στο κέντρο "Σείριος", στο Μακροχώρι, όπου εμφανίστηκε ο λυράρης Στέλιος Βαμβακάς και το συγκρότημά του, το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019.


Την όμορφη βραδιά άνοιξε επίδειξη από σχολή πολεμικών τεχνών, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας Στέλιος Αλιγιζάκης καλωσόρισε τον κόσμο, προσφώνησε τους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή των δράσεων του συλλόγου και παρουσίασε τον Στέλιο Βαμβακά και το συγκρότημά του. 

Παράλληλα, κατέθεσε την θέση του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από τον λυράρη, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κρήτες που έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, να ξεκινήσει την βραδιά με το "Μακεδονία Ξακουστή". 


Ο Στέλιος Βαμβακάς ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην παράκληση του προέδρου, παίζοντας με την λύρα του το τραγούδι για τη Μακεδονία και τραγουδώντας μαζί με όλο τον κόσμο, δημιούργησε μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή.

Μάλιστα, πρόσθεσαν και έναν δικό τους στίχο στο τραγούδι για τη Μακεδονία, που ανέφερε:

"Μακεδονία Ξακουστή, 
Η Κρήτη είν' αδελφή σου
Κι ότι στο μέλλον κι αν συμβεί 
Δεν θα 'σαι αμοναχή σου"

Ακολούθησαν τα χορευτικά του συλλόγου Κρητικών Ημαθίας και στη συνέχεια κρητικό γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες. 

Δείτε βίντεο από την βραδιά και πλούσιο φωτορεπορτάζ: 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

Easy Education

Tsiflidis SecurityΕγγραφή στο newsletter