21 Φεβρουαρίου 2019

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας


Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

Η επιμόρφωση οργανώθηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου κ.Κουκουρίκου Αρίστη, με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες και αντιμετώπισή τους με τη Μέθοδο ΚΟΛΟΒΟΣ».

Η «Μέθοδος ΚΟΛΟΒΟΣ» δημιουργήθηκε από τον ειδικό παιδαγωγό Γιώργο Κολοβό (από τη Νάουσα) μέσα στα 20 χρόνια της εκπαιδευτικής του πορείας στην Ειδική Αγωγή. 

Στόχος της μεθόδου είναι να βοηθήσει εξίσου παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και εκπαιδευτικούς στα Τμήματα Ένταξης, στα Τμήματα Υποδοχής ΖΕΠ, στα Τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας και στις τυπικές τάξεις των σχολικών μονάδων.

Εισηγητής ήταν ό ίδιος ο Γιώργος Κολοβός, ο οποίος παρουσίασε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας εκπαιδευτικός κατά την εφαρμογή της μεθόδου, η οποία αποτελείται από 7 επίπεδα με αναπτυξιακή ακολουθία στη μαθησιακή διαδικασία, προχωρώντας από το απλό (εκμάθηση γραμμάτων) στο σύνθετο (συλλαβές, ανάγνωση και γραφή λέξεων).

Παρόντες στην επιμόρφωση ήταν και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Γενικής Αγωγής, κ.Μακαρατζής Γιώργος και κ. Παπαγεωργίου Κατερίνα.Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

Easy Education

Tsiflidis SecurityΕγγραφή στο newsletter