ex-Αιρετικά: Οι "δολοφόνοι χαρακτήρων" στην πολιτική ζωή


Μιλούσαμε χθες, του "Αγίου Βαλεντίνου", για τις πολιτικές αγάπες που κάπου στον δρόμο χάθηκαν, σήμερα όμως, φίλες μου και φίλοι, θα μιλήσουμε για την στιγμή του... χωρισμού. 

Έχει παρατηρηθεί γενικά, αλλά και εδώ στα... μέρη μας, ότι όποιος φύγει από μία δημοτική παράταξη Δημάρχου, υφίσταται έναν καλά συντονισμένο - κατά ριπάς - πόλεμο, με σκοπό να αποδομηθεί ο χαρακτήρας του και να φανεί στην κοινή γνώμη ότι αυτός που φεύγει ήταν.. προβληματικός, για αυτό και φεύγει. 

Παραδείγματα αυτής της συμπεριφοράς πολλά και ξεκάθαρα. Βλέπουμε εν μία νυκτί πρόσωπα που ανεξαρτητοποιήθηκαν ή διαγράφτηκαν να καθίστανται μαύρα πρόβατα, να δέχονται ειρωνικά σχόλια, να εντοπίζεται ιδιοτέλεια στις αποφάσεις τους, καμιά φορά "ανακαλύπτονται" μελανά σημεία κλπ. 

Αλλά αυτή η τάση δεν εμφανίζεται μόνο προς τους... αποχωρήσαντες. Το ίδιο παθαίνουν και όσοι παραμένουν στο "μαντρί" τυπικά, αλλά δεν ακολουθούν την γραμμή του αρχηγού της αγέλης... 

Η μέθοδος είναι απλή. Είτε οι ίδιοι οι επικεφαλής - δήμαρχοι ή κάποιοι "έμπιστοι" συνεργάτες τους, αναδεικνύουν όλα τα αρνητικά στοιχεία που κατά την γνώμη τους είχαν οι "στόχοι", ισχυρίζονται πως ό,τι πράττουν το πράττουν επειδή δεν βολεύτηκαν κάπου ή επειδή ξεβολεύτηκαν, αμφισβητούν την πολιτική ακεραιότητα στις ενέργειές τους και, με λίγα λόγια, προσπαθούν να πείσουν ότι ήταν μια άτυχη στιγμή η επιλογή τους για συμμετοχή στον συνδυασμό. Σε τελική ανάλυση μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά εδώ εξετάζουμε την μέθοδο της "δολοφονίας", όχι τα... κίνητρα. 

Κάποιοι ίσως δουν τον εαυτό τους να "φωτογραφίζεται", αλλά αφορά πολλές περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, ας το εκλάβουν όλοι ως εποικοδομητική και καλοπροαίρετη κριτική, χωρίς να ψάχνουν... φαντάσματα, και σίγουρα θα είναι για το καλό όλων μας. 

ΥΓ: Προφανώς και υπάρχει δικαίωμα απάντησης στα όσα καταγγέλλονται από τους αποχωρούντες συμβούλους. Μάλιστα δεν θα δίσταζα να πω ότι πολλές φορές δεν έχουν άδικο πολλές φορές. Ωστόσο υπάρχει πάντα ο ανώτερος, πιο πολιτισμένος και ευφυέστερος τρόπος να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις. Απλώς χρειάζεται ένας πολιτικός Άνδρας για να τα εφαρμόσει και όχι πρόθυμοι "λαγοί".


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο