Η 1η συνέντευξη Τόλκα σε ΜΜΕ Ημαθίας μετά την υπουργοποίησή του – Τι είπε για το «ναι» στον Τσίπρα, τα σχόλια και τα μελλοντικά του σχέδια


Την πρώτη του συνέντευξη στην Ημαθία ως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/2/2019) ο Άγγελος Τόλκας, μιλώντας στους Νίκο Βουδούρη και Ζήση Μ. Πατσίκα, στην εκπομπή «Λαϊκά και Αιρετικά» του ΑΚΟΥ 99,6.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο Άγγελος Τόλκας αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να πει το «ναι» στο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε σε όσους επικρίνουν την επιλογή του, αναφέρθηκε στις ζυμώσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που θα αρχίσουν να φαίνονται και στην Ελλάδα, ενώ ρωτήθηκε και για το πολιτικό του μέλλον και αν θα κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακάτω παρατίθενται σημεία της συνέντευξης του Άγγελου Τόλκα (ολόκληρη η συνέντευξη στον "Λαό" της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου):

- Είχα διαφωνήσει για πολιτικούς λόγους με το ΚΙΝΑΛ, όπου είχα μιλήσει για συγκλίσεις στην τοπικές εκλογές, αλλά η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να πάμε σε συγκλίσεις, αλλά σε συγκρούσεις. Έτσι όλο αυτό δεν υπηρετούσε τον πολιτικό στόχο που είχαμε βάλει, να μιλήσουμε για τις ευρύτερες δυνάμεις της προόδου που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία. 

- Πρέπει να ξεπεράσει ο καθένας τα προσωπικά του προβλήματα, ό,τι κάναμε, ό,τι περάσαμε, ό,τι μας ενόχλησε, η επιλογή δεν πρέπει να είναι να πάρουμε την ρεβάνς αύριο – μεθαύριο, αλλά να παλέψουμε να το αλλάξουμε και να μην ξαναγίνει. Χρειάζονται μεγάλες υπερβάσεις, προσωπικές και μικροκομματικές, σε μία μεγαλύτερη στόχευση που μπαίνει, για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, όπως ήταν πάντα η δημοκρατική παράταξη.

- Υπάρχουν προοδευτικές συμμαχίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η σοσιαλδημοκρατία έχει ανοιχτεί προς όλες αυτές τις δυνάμεις της προόδου, υπάρχουν συμπράξεις, κοινές εκδηλώσεις, ζυμώσεις οι οποίες οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση και νομίζω θα αρχίσουν να φαίνονται αυτές οι πολιτικές ζυμώσεις και στην Ελλάδα. 

- Με όλες μου τις  δυνάμεις επιθυμώ να στηρίξω τον τόπο μας, την Ημαθία, η οποία έχει μείνει πολύ πίσω και μετά από καιρό εκπροσωπείται και πάλι σε υπουργικό επίπεδο, οπότε θέλω να εργαστώ με όλους τους Ημαθιώτες, για να μπορέσουμε να γίνουμε η γέφυρα, ένα πέρασμα προς την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Θέλει πολύ δουλειά, ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός, αλλά πρέπει πάντα να διεκδικούμε. 

- Στην πολιτική όταν φτάνουν στιγμές που πρέπει να πάρεις αποφάσεις δύσκολες και πολλές φορές δεν είναι ευχάριστες. Ήταν μια απόφαση που δεν πάρθηκε τώρα, έχω μια συνέπεια από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι ο χώρος που ανήκα δεν μπορούσε να υπηρετήσει αυτό που πολιτικά βάζω ως προτεραιότητα. 

- Όσον αφορά στις θέσεις, και εκλεγμένος έχω υπάρξει δύο φορές, και υφυπουργός έχω ξανακάνει, και από θέσεις ευθύνης διαχειρίστηκα θέματα στις προηγούμενες θητείες μου, οπότε δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να σταθεί ως σοβαρή κριτική. 

- Το αντικείμενο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι καυτό, είναι ένα υπουργείο φωτιά, με μεγάλες απαιτήσεις, όπως δύσκολο ήταν και το υπουργείο που ανέλαβα την προηγούμενη περίοδο. 

- Δουλεύω και ζω στην Ημαθία, εκεί είναι η οικογένειά μου, ξέρω πολύ καλά την κατάσταση, την ζούμε όλοι μας πως είναι και πως έχει, τις δυσκολίες που υπάρχουν στον τόπο μας. Όσον αφορά τις εκλογές τις επόμενες, είναι μια μεγάλη πρόκληση, νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτες για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Το βασικό είναι αυτό και όλα τα υπόλοιπα θα έχουν τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε.  

Ολόκληρη η συνέντευξη του Άγγελου Τόλκα στο αυριανό φύλλο της καθημερινής εφημερίδας "Λαός"  (Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο