Η Φρ. Καρασαρλίδου για αγροτικές αποζημιώσεις και ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία


Δύο σημαντικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης, που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, μεταφέρει στο κοινό της Ημαθίας, μέσω αναρτήσεων στα social media, η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου

Η πρώτη αφορά τις αγροτικές αποζημιώσεις με τη διαδικασία του de minimis και η δεύτερη η δυνατότητα υπαγωγής οφειλετών σε ασφαλιστικά ταμεία σε ρύθμιση (είτε ενεργοί ή προς συνταξιοδότηση), με παράλληλη δυνατότητα μείωσης των προσαυξήσεων έως και 80%.

Για αγροτικές αποζημιώσεις


Υπεγράφη σήμερα από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη και Οικονομικών κ. Γεώργιο Χουλιαράκη η Κοινή Υπουργική απόφαση που αφορά την καταβολή ευρώ των ενισχύσεων de minimis στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών και συμπύρηνων για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω των βροχοπτώσεων το καλοκαίρι του 2018 συνολικού ποσού των 13.220.000
Η απόφαση θα σταλεί αύριο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες μέρες η πίστωση μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών .

Για ρύθμιση σε ασφαλιστικά ταμεία


Ανακούφιση σε 1.000.000 πολίτες οι οποίοι σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους καθώς και σε 80.000 ανθρώπους που έχουν μεν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα όμως δεν πρόκειται ποτέ να λάβουν σύνταξη λόγω των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά το μέτρο που θα φέρει στο άμεσο μέλλον η κυβέρνηση και που θα δίνει την δυνατότητα ρύθμισης αυτών των χρεών, η οποία μάλιστα θα περιλαμβάνει μείωση των προστίμων και προσαυξήσεων που ανάλογα με τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια θα φτάνει μέχρι και το 80 %. 

Παράλληλα με το μέτρο αυτό θα δοθεί ώθηση στην αγορά διότι έμμεσα θα βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω των οφειλών τους, να επαναλειτουργήσουν.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο