Συνάντηση Καρασαρλίδου με υφυπουργό Πετρόπουλο για ΕΦΚΑ Νάουσας


ΔΤ: Μετά την συνάντηση που είχε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου  στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Νάουσας  και φορείς  σχετικά με το Αποκεντρωμένο Τμήμα ΕΦΚΑ της Νάουσας και την λειτουργία του και προκειμένου να οριστεί το ραντεβού με τον υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, όπως αποφασίστηκε, συναντήθηκε μαζί του στον Υπουργείο. Το ραντεβού ορίστηκε για την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε την βουλευτή ότι  με τη δημοσίευση του ΠΔ επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η θέση που είχε  διατυπώσει το Υπουργείο από την περίοδο που συζητούνταν το Οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ,  ότι η λειτουργία του ΕΦΚΑ μόνο ευεργετικά θα λειτουργήσει ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μέχρι σήμερα η πόλη της Νάουσας διέθετε μια Διεύθυνση του ΙΚΑ και αφορούσε αποκλειστικά υπηρεσίες σχετικά με μισθωτή εργασία. Με τον ΕΦΚΑ οι υπηρεσίες της κοινωνικής ασφάλισης αφορούν πλέον όλους τους ασφαλισμένους. Με την θέση σε ισχύ του νέου Οργανογράμματος διευρύνονται τα όρια της κοινωνικής ασφάλισης για την περιοχή καθώς γιατροί,  μηχανικοί,  δικηγόροι και διάφοροι κλάδοι της οικονομίας δεν θα χρειάζεται να μετακινηθούν για να εξυπηρετηθούν στη Θεσσαλονίκη ή ακόμα και στην Αθήνα. Το Αποκεντρωμένο Τμήμα της Νάουσας θα εξυπηρετεί  όλους τους ασφαλισμένους από όποιον φορέα, από όποιονπαλαιό φορέα και αν προέρχονται. Ακόμα και όσοι δεν εξυπηρετούνταν στον τόπο τους κατά το παρελθόν, τώρα θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Η παρουσία της κοινωνικής ασφάλισης γίνεται ακόμα πιο ισχυρή στην περιοχή της Νάουσας, χωρίς να επέρχεται καμία απολύτως μείωση του προσωπικού. Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε την βουλευτή  ότι η δέσμευσή για διατήρηση και αναβάθμιση εν προκειμένω του Αποκεντρωμένου Τμήματος  τηρείται στο ακέραιο.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο