Τοποθετήσεις Δημάρχου και επικεφαλής παρατάξεων στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (13/2/2019)


Σημεία από τις τοποθετήσεις Δημάρχου και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019:


Την συμπαράστασή του στον αγώνας των αγροτών εξέφρασε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, εκφράζοντας την άποψη ότι ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες που βλάφτηκαν και γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης των αδικιών σε βάρος τους να συγκαταλέγονται και οι αγρότες. Νωρίτερα σχολίασε πως ο κόσμος θα κρίνει αν έκανε καλά ή όχι που δεν έκανε αντιδήμαρχο τον Δημήτρη Τραπεζανλή, του οποίου η επιστολή ανεξαρτητοποίησης είχε μόλις διαβαστεί.  

Μπορεί να... καταχέριασε για ακόμη μια φορά τον Α. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αντώνης Καγκελίδης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ωστόσο δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ήταν ο μόνος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Τουρκία και δεν κατέθεσε στεφάνι στον μαυσωλείο του "σφαγέα των Ποντίων", του Κεμάλ, ενώ επισκέφθηκε ιστορικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης, την Αγία Σοφία και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Καγκελίδης, διαχρονικά τα ποντιακά σωματεία ζητούσαν από τους Έλληνες πρωθυπουργούς να μην προβαίνουν σε αυτή την πράξη, λαμβάνοντας ως απάντηση ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, λόγω... πρωτοκόλλου! 


Για το γεγονός ότι το 2019 είναι αφιερωμένο στις γενοκτονίες από ΟΗΕ, αναφέρθηκε ο Γιάννης Παπαγιάννης. Όπως ανάφερε, το έθνος μας υπέστη πολλές γενοκτονίες και τόνισε ότι οι νεοέλληνες δεν πρέπει να ξεχάσουν τι υπέστησαν οι πρόγονοί μας. Μάλιστα, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του ίδιου να διοργανώσει εκδήλωση την Δευτέρα 18 Φεβρουρίου, στις 6 μμ, στην Εληά, με τίτλο "Η Αιωνόβια Γενοκτονία των Ελλήνων", με κεντρικό ομιλητή το Νίκο Λυγερό και με χαιρετισμό από τους Αντώνη Οραήλογλου, δημοσιογράφο - Πρόεδρο Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, Παύλο Γκιουλόγλου, Εκπρόσωπο Ελληνοαρμενικής Κοινότητας και τον Γιάννη Παπαγιάννη. Κάλεσε δε όλους τους συναδέλφους του στο δημοτικό συμβούλιο να παραστούν, αφήνοντας πίσω τις όποιες πικρίες του παρελθόντος.


Ο Νίκος Μπέκης αναφέρθηκε στον Φάνη Μαλκίδη, ομιλητή στο συλλαλητήριο της Βέροιας, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι του έχει επιβληθεί ποινή για λογοκλοπή, ζητώντας να προσέχουν αυτοί που τον κάλεσαν περισσότερο. Αμέσως ο Αντώνης Καγκελίδης, που ήταν και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου, ανάφερε στον κ. Μπέκη πως υπάρχει αθωωτική απόφαση και αυτό που λέει δεν ισχύει, με τον κ. Μπέκη να διατείνεται πως υπάρχει ΦΕΚ στο οποίο αναγράφονται τα όσα λέει. Επίσης, ο κ. Μπέκης έκανε ειδική αναφορά στην δραματική κατάσταση στην Βενεζουέλα


Ο Αντώνης Μαρκούλης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο  λαό της Βενεζουέλας, ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου στη Βέροια (την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, στη 1 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Βέροιας), όπου βασικό θέμα θα είναι η παραχώρηση υποδομών της ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ (στην αγορά της Κουλούρας), τόνισε πως πρόκειται για μια προεκλογική κίνηση. 
Όπως είπε ο κ. Μαρκούλης, "έρχεται να χαϊδέψει αυτιά και να κλείσει το μάτι στο κοινό της Ημαθίας αναφορικά με το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται επί του συγκεκριμένου ζητήματος", ενώ τόνισε πως δεν έχει σημασία το που θα γίνει η συνεδρίαση, αλλά έχει σημασία να επιλύονται τα προβλήματα, τόσο για αυτό το θέμα, όπως για άλλα θέματα, όπως για το φυσικό αέριο, για τον κάθετο άξονα Βέροιας - Σκύδρας.


Ο Γιώργος Μελιόπουλος δήλωσε την συμπαράσταση της παράταξής του στους αγώνες των αγροτών, ζητώντας από τον Δήμαρχο να μειώσει το κόστος άρδευσης ώστε να βοηθηθούν στην πραγματικότητα. Σχολιάζοντας δημοτικές παρατάξεις ο κ. Μελιόπουλος ανέφερε: «Λίγος "πατριωτισμός", λίγο "ενότητα" και λίγο "ανεξαρτησία" φτιάχνουν έναν καλό μείγμα, από ότι φαίνεται, υποψήφιου δημάρχου, όπως φτιάχνουν κόμματα οι συμμετοχές σε συλλαλητήρια...», ενώ αντίστοιχα κατηρίασε όσους καταδικάζουν τα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα, ενώ υποστηρίζονται από κόμματα που τάσσονται υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 
Ο κ. Μελιόπουλος έθεσε και το θέμα με το τέλος 80%  της άρδευσης στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΒ, που είχε θεσπιστεί την δεκαετία του 1980 για την στήριξη των ΔΕΥΑ, αλλά πλέον θα έπρεπε να καταργηθεί και - παρά ταύτα - προσαρτήθηκε στα τέλη ύδρευσης. Ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να αφαιρεθεί το τέλος από τις πλάτες των καταναλωτών. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο