«Διαπροσωπικές Σχέσεις - Συναλλακτική Ανάλυση» για το προσωπικό του Κ.Υ. Βέροιας


ΔΤ: Στο Κέντρο Υγείας Βέροιας, με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης του Κ.Υ. κ.Χατζή Μαρίας και σε συνεργασία με τον Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή κ.Γραμματικόπουλο Ηλία, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και υψηλή ανταποκρισιμότητα από τους εργαζόμενους, εκπαίδευση του προσωπικού σε συνδυασμό με βιωματικές ασκήσεις, με θέμα τις «Διαπροσωπικές Σχέσεις -  Συναλλακτική Ανάλυση». 

Ο Ψυχίατρος κ. Γραμματικόπουλος παρουσίασε σε δυο εκπαιδευτικά δίωρα, ένα εξαιρετικό εργαλείο ερμηνείας για την συμπεριφορά και την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων με θέμα την Συναλλακτική Ανάλυση (transactional analysis) και στη συνέχεια τους ρόλους ηγέτη vs manager σχετικά με την διαχείριση του οργανισμού.

Η εφαρμογή των εργαλείων της Συναλλακτικής Ανάλυσης, βοηθά στην αύξηση της αποδοτικότητας και τη βελτίωση των δυνατοτήτων management και πιο συγκεκριμένα μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσα από την συμπεριφορά μας, να ερμηνεύσουμε συμπεριφορές άλλων και να εξηγήσουμε πως οι άνθρωποι υποκινούνται. 

Η βασική θεωρεία εστιάζει ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά αναλύεται σε τέσσερις βασικές στάσεις ζωής και τρεις βασικές προσωπικότητες: του Γονέα, του Ενήλικα και του Παιδιού, που αναπτύσσουν αυτές τις στάσεις. Τονίστηκε επίσης η σημασία των πεποιθήσεων στην ανάπτυξη του ανθρώπου ευρύτερα και πως αυτές μπορούν να σταθούν εμπόδιο και να δημιουργήσουν αρνητικές επιδόσεις στη ζωή των ανθρώπων. Επιπλέον βασικό στοιχείο της θεωρίας της συναλλακτικής ανάλυσης είναι τα επονομαζόμενα strokes, δηλαδή αναγνωρίσεις που διακρίνονται σε θετικές και αρνητικές και φυσικές ή ψυχολογικές. 

Σκοπός του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ σχεδιάζονται και μελλοντικές δράσεις για τον γενικό πληθυσμό από το Κέντρο Υγείας, με θεματικές ενότητες όπως η διαχείριση του άγχους και η διαχείριση θυμού. 

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει πρωταρχικό στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση του πληθυσμού αναφοράς, και το Κέντρο Υγείας βρίσκεται δίπλα στον πολίτη παρέχοντας όσο το δυνατόν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. 

Η Υπεύθυνη ΚΥ Βέροιας 
Χατζή Μαρία

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο