8 Μαρτίου 2019

ex-Αιρετικά: Ξεφάντωμα και Γολγοθάς χωρίς νηστεία και Ανάσταση! Σας θυμίζει κάτι;


Παρασκευή προ... τριημέρου φίλες μου και φίλοι σήμερα. Τριήμερο άγιο και "καθαρό", ένεκα της Καθαράς Δευτέρας που επέρχεται, αλλά και "ξέφρενο", λόγω της αποκορύφωσης των καρναβαλικών και εν γένει αποκριάτικων εκδηλώσεων. 

Μια κατάσταση ολίγον... σχιζοφρενική βεβαίως, καθώς επιλέξαμε στην είσοδο της πιο "ιερής περιόδου" για το εκκλησιαστικό έτος, αυτή της Μεγάλης Σαρακοστής, να το... κάψουμε πρώτα και - στα καπάκια - να... αγιάσουμε! 

Μήπως έτσι δεν κάνουμε γενικότερα; Τρώμε ένα σκασμό όλη την εβδομάδα και... δίαιτα από Δευτέρα! Θέλετε παράδειγμα πολιτικό; Όλη την θητεία πετούν... αετό οι άρχοντες και προεκλογικά... τρέχουν και δεν φτάνουν και μετά πάλι... ραστώνη. Πως τα καταφέρνουμε τη μία μέρα να είμαστε άσπρο και την άλλη μαύρο (λέμε τώρα), είναι θέμα προς διερεύνηση. 

Αποκριά από τη μία, Σαρακοστή από την άλλη. Ξεφάντωμα και νηστεία (λιτότητα), στη σειρά... Για να φτάσουμε σιγά - σιγά στον Γολγοθά, που είναι προϋπόθεση της Ανάστασης... Μόνο που στην καθημερινότητά μας πολλές φορές δεν ακολουθούμε την... σωστή σειρά και μένουμε, για παράδειγμα, μόνο στον ξεφάντωμα και τον Γολγοθά, χωρίς να μεσολαβήσει η νηστεία - κατάνυξη και να καταλήξουμε στην Ανάσταση... 

Σας θυμίζει κάτι; Μήπως το "Μαζί τα φάγαμε" και τα "μνημόνια", χωρίς τον επαναπροσδιορισμό της στάσης μας και την "ανάσταση" σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο;

ΥΓ: Καλή Σαρακοστή και... σχωρεμένα! 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

Κ. Γρηγοριάδης - Υπoψ. Δημ. Συμβ. ΒέροιαςΜ. Τζαφερόπουλος - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


ΚΕΑ ΒΕΡΟΙΑΣ


Πρακτορείο ΟΠΑΠ "ΤΟ ΓΟΥΡΙ"


ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

"Λαϊκά & Αιρετικά" στον ΑΚΟΥ 99.6Διαφημιστείτε στο InVeria.grEasy Education

Tsiflidis SecurityΑΦΟΙ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗΤΟΜΗ Φροντιστήριο Μ.Ε.στη ΒΕΡΟΙΑ


Φροντιστήριο ΕΝΑ στη Βέροια


Speedex Βέροιαfb ver

ejp565h8x25u9zjfrimmbmaca15y0l