ex-Αιρετικά: Μετράμε τις... καρέκλες της ομιλίας Βοργιαζίδη στο ΑΙΓΕΣ


Μετά την πρώτη ματιά των δύο διαδοχικών προεκλογικών εκδηλώσεων των Κώστα Βοργιαζίδη και Αντώνη Μαρκούλη, το απόγευμα - βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου στη Βέροια, σήμερα φίλη μου και φίλε αναγνώστη θα σταθούμε λίγο παραπάνω στην πρώτη χρονικά εκδήλωση, αυτή του Κώστα Βοργιαζίδη

Η συγκέντρωση Βοργιαζίδη, ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη της φετινής περιόδου, μέχρι στιγμής. Αυτό είναι η πρώτη εικόνα. Το πόσο μεγαλύτερη και γιατί μεγαλύτερη και με ποιους μεγαλύτερη έρχεται με αυτό που λέμε στην "δεύτερη ανάγνωση. 

Πόσο μεγάλη ήταν η συγκέντρωση; 


Οι δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, που σε γενικές γραμμές συνέκλιναν, μιλούσαν για 500 με 550 άτομα, χωρίς τους υποψηφίους. Ωστόσο, επειδή έγινε πολύ κουβέντα και πολλοί "φούσκωσαν" ή μείωσαν ολίγον τα δεδομένα, μπήκαμε στην διαδικασία για να είμαστε ακριβέστεροι, αφού φαίνεται πως παίζει μεγάλο ρόλο. 

Από την... καταμέτρηση, κοιτώντας προσεχτικά τις φωτογραφίες, διαπιστώσαμε:

Οι καρέκλες χωριζόταν σε 4 τμήματα στην βασική σάλα. Τα δύο τμήματα, στις άκρες είχαν από 14 σειρές των 5 καρεκλών, άρα 70 Χ 2 = 140 καθίσματα. Το υπόλοιπα δύο (στο κέντρο) είχαν 14 σειρές των 8 καρεκλών, άρα 112 Χ 2 = 224. Όλα μαζί 364 καθίσματα στη σάλα. Επιπλέον, στον πίσω χώρο και στο πλάι υπήρχαν περίπου 100 καρέκλες, ενώ υπήρχαν και περί τους 100 ορθίους.

Κάνοντας την... σούμα, 450 - 500 άτομα σε καρέκλες και 100 όρθιοι, μας κάνουν 550 με 600 άτομα, χώρια τους πάνω από 70 υποψηφίους που παρέμειναν όρθιοι κατά τη διάρκεια της ομιλία του Κώστα Βοργιαζίδη. 

Ποιοι ήταν αυτοί οι 550-600;


Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, όταν παρουσιάζονται ταυτόχρονα πάνω από 70 άτομα, είναι λογικό να υπάρχει και μία... ασφάλεια ως προς την συμμετοχή. Από 2 άτομα να ερχόταν για τον καθένα (κατά μέσο όρο), αμέσως οι πρώτοι 140 του κοινού ήταν διασφαλισμένοι. Από εκεί και πέρα, ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού ήταν κομματικά στελέχη, υποψήφιοι και πρώην αιρετοί, που με την παρουσία τους ήθελαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα Βοργιαζίδη. Και, βεβαίως, ήταν και πολλοί από διάφορες περιοχές του Δήμου που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με τον Δήμο ή τον κ. Βοργιαζίδη και έδωσαν το παρών για να δείξουν την υποστήριξή τους. 

Αν έπρεπε με δυο λέξεις να χαρακτηριστεί το κοινό ήταν ένα κατά βάση αστικό κοινό, με σαφή κεντροαριστερή (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ) πολιτική τοποθέτηση. Φυσικά υπήρχε και μερίδα της αγροτικής τάξης, αλλά πάντα με τις ίδιες πολιτικές καταβολές. 

ΥΓ: Είναι κατανοητή η επιθυμία για μεγάλες συγκεντρώσεις και για την ορθή απόδοση της πραγματικότητας ή ακόμα και το... φούσκωμά της. Δυστυχώς, εμείς μόνο την πραγματική διάσταση μπορούμε να αποδίδουμε.

ΥΓ2: Θα παρακαλέσουμε το ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ να κρατήσει σταθερό τον αριθμό των καρεκλών, γιατί μας έχει... τρελάνει το μέτρημα κάθε φορά. 


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο