ex-Αιρετικά: Μία πρώτη ματιά στις παράλληλες ομιλίες Βοργιαζίδη - Μαρκούλη


Πολλές φορές η "εικόνα" φίλες μου και φίλοι "μιλάει" από μόνη της και στέλνει τα δικά της μηνύματα. Άλλοτε μηνύματα ουσιαστικά, άλλοτε πλασματικά, άλλες φορές πραγματικά, άλλες εικονικά...

Η "εικόνα", λοιπόν, από τις δύο μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις της Τετάρτης (27/3), έδωσε τα μηνύματά της...

Πρώτο μήνυμα, ότι και ο συνδυασμός του Κώστα Βοργιαζίδη και ο συνδυασμός του Αντώνη Μαρκούλη (για αυτούς μιλάμε τώρα και δεν σημαίνει ότι το ίδιο δεν ισχύει και για άλλους συνδυασμούς) έχουν πολλές αξιώσεις για υψηλά εκλογικά αποτελέσματα. 

Δεύτερο μήνυμα, ότι και οι δύο συνδυασμοί έχουν πρόσωπα με απήχηση στην κοινωνία. 

Τρίτο μήνυμα, ότι τείνει να δημιουργηθεί μία... ιδιότυπη βεντέτα μεταξύ των δύο, για το ποιος θα πει την "τελευταία λέξη".

Σε κάθε περίπτωση, ο μεν συνδυασμός του Κώστα Βοργιαζίδη, παρά την φθορά της εξουσίας, τις αποχωρήσεις προσώπων και την αποδυνάμωση στην παρούσα σύνθεση, επιχειρείται να ανασυσταθεί με "δυνατές" υποψηφιότητες, ο δε συνδυασμός του Αντώνη Μαρκούλη γίνεται προσπάθεια να εδραιώσει το κλίμα δυναμικής, σε συνδυασμό με πρόσωπα που έχουν εκλογιμότητα και μπορούν να "ωθήσουν" τον συνδυασμό ακόμα παραπάνω.

Αν εξετάσει κανείς ξεχωριστά την κάθε ομιλία, θα βρει ακόμη πολλά μηνύματα, όπως για παράδειγμα ότι ο μεν Κ. Βοργιαζίδης είχε κοινό πιο... φτασμένο, ενώ ο Α. Μαρκούλης είχε εντονότερο το στοιχείο των νέων ατόμων, θα βρει επίσης ότι το κοινό στην ομιλία Βοργιαζίδη ήταν κατά βάσιν ΠΑΣΟΚογενές (ή ΠΑΣΟΚικό), ενώ του Αντώνη Μαρκούλη είχε ευρύτερη κομματική εκπροσώπηση κ.α.

Θα έχουμε όμως την ευκαιρία να τα αναλύσουμε περισσότερο σε μελλοντικά άρθρα και αναμένουμε και τις ανοιχτές ομιλίες των άλλων συνδυασμών σε αίθουσες χωρητικότητας άνω των 400 ατόμων, για να πάρουμε επαρκή... δείγματα.

ΥΓ: Επειδή ξέρω ότι σας αρέσουν τα σταράτα λόγια και πολλοί μου το μεταφέρετε (μαζί με τα συγχαρητήριά σας, για τα οποία σας ευχαριστώ), η ανοιχτή ομιλία Βοργιαζίδη (για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια) είχε περίπου 100 με 150 άτομα παραπάνω από την αντίστοιχη ομιλία Μαρκούλη στον ίδιο χώρο, πριν 2 μήνες, ενώ σε σχέση με την... παράλληλη ομιλία Μαρκούλη στο ΣΤΑΡ η διαφορά ήταν μικρότερη. 

ΥΓ2: Τώρα που μπήκαν και στο... στοίχημα οι εκλογές της Βέροιας, μήπως να αφήσουμε τα ψηφοδέλτια και να πιάσουμε... δελτία; 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο