ex-Αιρετικά: Πως κινήθηκαν και πως αναμένεται να κινηθούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βέροιας


Στην τελική ευθεία των εκλογών, φίλη μου και φίλε, εισερχόμαστε από εδώ και πέρα και αρχίζουν να "ξεδιπλώνονται" τα σχέδια των υποψήφιων. 

Ας δούμε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τι πολιτική έχουν ακολουθήσει όσοι δήλωσαν δημόσια πως θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βέροιας και τι αναμένεται να κάνουν...

Πρώτος που έκανε ανοιχτή και μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση ήταν ο Αντώνης Μαρκούλης. Ο δικηγόρος και επικεφαλής της παράταξης "Προτεραιότητα στο Δημότη" τόλμησε να κάνει ανοιχτή εκδήλωση στο ΑΙΓΕΣ, στις 25 Γενάρη. Ωστόσο, πέρασε ένα μεγάλο διάστημα 1,5 μήνα χωρίς δημόσιες εμφανίσεις και επανέρχεται σε λίγες μέρες, με νέα ανοιχτή ομιλία στο ΣΤΑΡ, στις 27 Μαρτίου. Όπως φαίνεται, ο Αντώνης Μαρκούλης θα έχει από τις πιο έντονες προεκλογικές δραστηριότητες από εδώ και πέρα. 

Ο επίσης δικηγόρος και επικεφαλής της παράταξης "Δικαίωμα για Νέα Βέροια" Γιάννης Παπαγιάννης έκανε μια... ιδιότυπη εκδήλωση που θα μπορούσε να προσμετρηθεί στην προεκλογική κίνηση, χωρίς ωστόσο να είναι απόλυτο. Διοργάνωσε εκδήλωση για τη Μακεδονία στην Ελιά, με ομιλητή το Νίκο Λυγερό, ακόμη δύο ομιλητές και τον ίδιο και μάλιστα ήταν παρών και ο Μητρποπολίτης Παντελεήμων. Όπως φαίνεται, ο Γιάννης Παπαγιάννης θα κινηθεί σε πιο θεματικές και με χαμηλό προφίλ εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος τον ΑΣΤΙΚΩΝ της Βέροιας και πρώην αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου Παύλος Παυλίδης δεν έχει κάνει δημόσιες εκδηλώσεις, πλην όμως έχει παραχωρήσει μία συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις που κάλεσε δημοσιογράφους για να τους παρουσιάσει το θεματικές ενότητες του προγράμματός του. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο (καλώ δημοσιογράφους - τραβούν βίντεο και φωτογραφίες - τους αναφέρω το πρόγραμμα - δεν δέχομαι ερωτήσεις), ενώ έχει ανακοινωθεί ότι θα διοργανώσει στο τέλος συνέντευξη Τύπου για όλα τα θέματα. Όπως φαίνεται, έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνία του, οπότε αναμένεται να δούμε αρκετά... έντονα στοιχεία μέχρι το τέλος. 

Η πρώην βουλευτής της ΝΔ Γεωργία Μπατσαρά έχει παραχωρήσει επίσης μία συνέντευξη Τύπου και έκανε ανοιχτή ομιλία στον πολυχώρο "Ελιά". Η γενικότερη προεκλογική δραστηριότητα μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί σε παρουσία σε εκδηλώσεις, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει επαφές και επισκέψεις στα "κλασικά" προεκλογικά σημεία, όπως η λαϊκή αγορά. Όπως φαίνεται, η προεκλογική της πορεία θα έχει ανάλογη συνέχεια, με χαμηλούς τόνους.

Ο σημερινός Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Βοργιαζίδης ξεκινά επίσημα σε λίγες μέρες και μάλιστα την ίδια μέρα με την δεύτερη ομιλία του Αντώνη Μαρκούλη, στις 27 Μαρτίου, στο ΑΙΓΕΣ, όπου θα κάνει απολογισμό της θητείας του και θα παρουσιάσει υποψηφίους. Αν το προηγούμενο διάστημα δεν αυτοανακοινώνονταν κάποιοι υποψηφίοι του συνδυασμού του θα πίστευαν πολλοί ότι δεν θα κατέβει ξανά, ωστόσο με αυτόν τρόπο ήρθε στην επικαιρότητα η υποψηφιότητα του. Όπως φαίνεται, το προεκλογικό μοντέλο που θα ακολουθήσει θα είναι με ήπιους τόνους και χωρίς πολλές υποσχέσεις. 

Ο πυροσβέστες και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Γιώργος Μελιόπουλος ακολουθεί μια πιο συλλογική διαδικασία, συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου που ανακοινώθηκε ο ίδιος και οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια, ενώ ήδη έχουν γίνει αρκετές κομματικές εκδηλώσεις για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις οποίες συμμετείχε. Παράλληλα, ήδη κλιμάκιο του συνδυασμού έχει κάνει αρκετές επισκέψεις σε φορείς δημοσίου ενδιαφέροντος. Όπως φαίνεται (εδώ το λέμε σχεδόν με βεβαιότητα) το μοτίβο θα είναι το ίδιο μέχρι τις εκλογές...

Οι δύο τελευταίοι που δήλωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι, ο Απόστολος Εμμανουηλίδης και ο Στέφανος Βαφείδης δεν είχαν πραγματοποιήσει άλλη εκδήλωση, ούτε φαίνεται πως έχουν ιδιαίτερη προεκλογική κινητικότητα. Ειδικά ο κ. Εμμανουηλίδης, είχε τονίσει πολλές φορές ότι στις 26 Μαρτίου θα διοργάνωνε μεγάλη ομιλία όπου θα παρουσίαζε το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού του, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία σχετική πρόσκληση...

***

Κάπως έτσι διαμορφώνεται η εικόνα μέχρι σήμερα. Οι - κατά δήλωσή τους - υποψήφιοι είναι μέχρι τώρα 8, αλλά φτάνουν στα αυτιά μας πολλές πληροφορίες για συναντήσεις επικεφαλής συνδυασμών, μήπως και... τακιμιάσουν. Αν ευδοκιμήσουν τελικά αυτές οι κουβέντες, μπορεί να δούμε να πέφτουν στους 7 ή ακόμα και στους 6... 

ΥΓ: Όρεξη να έχουμε, να βλέπουμε υποψήφιους και να τους καμαρώνουμε. Μην ανησυχείτε, μετά τις εκλογές την συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν θα τη δείτε πουθενά!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο