25 Μαρτίου 2019

Η Βέροια τίμησε την 198η Επέτειο της επανάστασης του 1821 - Με διαμαρτυρίες ο εορτασμός (βίντεο - φώτο)


Με συμβολικές διαμαρτυρίες από πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και χυδαία συνθήματα από ακροδεξιές ομάδες, η Βέροια γιόρτασε την 198η Επέτειο της Επανάστασης του 1821, με Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και παρέλαση τμημάτων συλλόγων, σχολείων και στρατού. 


Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, το αντιπροσωπευτικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχη Βέροιας και άλλων Ποντιακών Σωματείων του Δ. Βέροιας σταμάτησε ενώπιον της εξέδρας των επισήμων και με απολύτως ειρηνικό τρόπο τραγούδησε το "Μακεδονία Ξακουστή", ενώ πολλά ήταν και τα σχολεία που περνώντας μπροστά από την εξέδρα είπαν το ίδιο τραγούδι. 


Μάλιστα, στην αρχή της παρέλασης ο έχων το γενικό πρόσταγμα, αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης πήγε στο σημείο που ήταν η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου και ζήτησε από τον μαέστρο να παίξει κανονικά το εμβατήριο (λογικά ούτως ή άλλως, όπως κάθε χρόνο).

Από την άλλη, υπήρχε μέσα στον συγκεντρωμένο κόσμο μικρή ομάδα οργανωμένων σε ακροδεξιές ομάδες, που έβριζε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης καθ΄όλη την διάρκεια της παρέλασης, παρά το γεγονός ότι οι ύβρεις δεν έφταναν στα αυτιά του υφυπουργού, αλλά στα αυτιά των μικρών μαθητών που έκαναν παρέλαση. 

Δείτε βίντεο με όλη την παρέλαση, όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το InVeria.gr και πλούσιο φωτορεπορτάζ:
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

Υποψήφιοι συνδυασμού "Δικαίωμα για Νέα Βέροια"


Απ. Νεστορόπουλος - Υπ. Περιφ. Σύμβουλος


Μυρτώ Μπέτζιου - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Χρ. Δαμιανίδης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Η. Πρωτόγερος - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Π. Παπακανάκης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Β. Ζούρας - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Κ. Γρηγοριάδης - Υπoψ. Δημ. Συμβ. ΒέροιαςΚ. Σαμανίδης - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Διαφημιστείτε στο InVeria.grΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

ΑΦΟΙ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗTsiflidis SecurityΤΟΜΗ Φροντιστήριο Μ.Ε.στη ΒΕΡΟΙΑ


Easy Education

Φροντιστήριο ΕΝΑ στη Βέροια


Speedex Βέροια