O Ολυμπιακός στη 2η θέση της Super League, αφήνοντας πίσω την ΑΕΚ


Στο δρόμο για την 25η αγωνιστική βρίσκεται πια η Super League και τα περιθώρια έχουν αρχίσει και στενεύουν ολοένα βαθμολογικά για τις θέσεις της κορυφής. Καθώς οι αγωνιστικές που απομένουν δεν περιλαμβάνουν κάποιο ντέρμπι, αφού όλα έχουν ήδη παιχτεί, οι θέσεις έχουν σχεδόν «κλειδώσει» οριστικά και πλέον για να αλλάξει η κατάταξη χρειάζεται να έρθουν όλα τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα, με τρεις μόνο ισοπαλίες σε 24 παιχνίδια. Φοβερή η κούρσα για το «δικέφαλο» του βορρά, ο οποίος με 64 βαθμούς έχει 7 βαθμούς διαφορά από το 2ο Ολυμπιακό. Το πρώτο «φρένο» στις σερί νίκες του ΠΑΟΚ ήταν στην 9η αγωνιστική, με την ισοπαλία του με τον Ατρόμητο με 1-1. Επόμενη ισοπαλία στη 19η αγωνιστική, όπου το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ήρθε 1-1 μέσα στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ μάλιστα εκείνη την περίοδο μετρούσε 4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, διατηρώντας εξαιρετική φόρμα. Από την άλλη, ήρθε αντιμέτωπη με ένα ΠΑΟΚ που μέχρι τότε είχε 17 νίκες σε 18 αγώνες. Η τρίτη ισοπαλία, με σκορ και πάλι 1-1, ήταν στο ντέρμπι των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης, απέναντι στον Άρη.

Όλα πλέον δείχνουν πως ο τίτλος ανήκει φέτος στον ΠΑΟΚ, κάτι που είχε βέβαια φανεί από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές, καθώς ο «δικέφαλος» προχωρούσε σε μια σταθερή πορεία βήμα-βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από δω και πέρα η μάχη θα δοθεί ουσιαστικά για τις υπόλοιπες θέσεις της κορυφής και ειδικά για τη 2η θέση, η οποία εξασφαλίζει το εισιτήριο στο 2ο γύρο των προκριματικών του Champions League.

Η ΑΕΚ η οποία ξεκίνησε αρκετά δυναμικά στις πρώτες αγωνιστικές, στη συνέχεια είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι φέτος δεν έχει πάρει νίκη σε κανένα από τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Η Ένωση βρίσκεται πλέον τρίτη στη βαθμολογία και στις επόμενες 5 αγωνιστικές είναι σχεδόν αδύνατο να καλύψει τη διαφορά 13 πόντων που έχει από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Από την άλλη, η ομάδα του Πειραιά, άρχισε να παίρνει «φωτιά» σχεδόν από τα μέσα της σεζόν, έχοντας μόλις μία ήττα και μία ισοπαλία στις τελευταίες 14 αγωνιστικές. Στην τελευταία αναμέτρηση με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 4-1, σπρώχνοντας την «Ένωση» ακόμα περισσότερο στην άκρη. Το 4 μάλιστα φαίνεται να είναι αγαπημένος αριθμός τερμάτων των «ερυθρόλευκων», καθώς στις 6 τελευταίες αγωνιστικές έχουν κερδίσει σε 4 παιχνίδια με αυτό τον αριθμό γκολ.


Κι ενώ ο Ολυμπιακός φροντίζει για τη διατήρηση του στη 2η θέση, η ΑΕΚ συνεχίζει τα πάνω-κάτω αγωνιστικά. Μετά την παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη στις αρχές Φεβρουαρίου και την επιστροφή του Χιμένεθ, όλοι περίμεναν πως οι επιδόσεις της «βασίλισσας» θα βελτιωνόταν. Ωστόσο έκτοτε η ΑΕΚ έχει γνωρίσει δύο νίκες, 2 ήττες και μία ισοπαλία στα 5 παιχνίδια με τον Ισπανό προπονητή και η βαθμολογική ψαλίδα όλο και μεγαλώνει ανάμεσα σε αυτήν και τον Ολυμπιακό. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο