8 Μαρτίου 2019

Συστάσεις της Πυροσβεστικής προς όσους καίνε ξερόκλαδα με ασυνείδητο τρόπο


ΔΤ: Κατά το τελευταίο δεκαήμερο οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Βέροιας – Νάουσας – Αλεξάνδρειας πραγματοποίησαν επέμβαση σε δεκάδες συμβάντα αγροτοδασικών πυρκαγιών.

Όλες οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από συμπολίτες μας, που, βγαίνοντας για αγροτικές εργασίες στα χωράφια τους, θεώρησαν καλό να κάψουν κλαδιά ή άλλα απορρίμματα και στη συνέχεια να φύγουν, να εγκαταλείψουν δηλαδή τη φωτιά, με αποτέλεσμα αυτές να επεκταθούν και να δημιουργήσουν πρόβλημα. 

Από τις φωτιές πρέπει να γνωρίζουν όσοι τις έθεσαν ότι : καταστράφηκαν δενδροστοιχίες γειτόνων τους και εγκαταστάσεις συστημάτων άρδευσης από πλαστική ύλη και το σπουδαιότερο δημιουργείται νέφος αιθάλης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο αμελείς, γιατί όλες αυτές τις ώρες που τα οχήματά μας και οι άνδρες μας είναι απασχολημένοι με αυτές τις πυρκαγιές θα μπορούσε κάλλιστα να εκδηλωθεί σοβαρή πυρκαγιά σε σπίτι ή βιομηχανία ή ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και όλοι εμείς να είμαστε απασχολημένοι σε μικρότερης σημασίας περιστατικά, πλην όμως καθηλωμένοι εκεί, με ότι αυτό θα μπορούσε να σημάνει για τα σοβαρότερα περιστατικά.

Από την 1η Νοεμβρίου έως την 30η Απριλίου επιτρέπεται η καύση ξηρών κλαδιών χωρίς άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που επιβάλει η 9η Πυροσβεστική Διάταξη και προπάντων να μην εγκαταλείπεται η φωτιά στην τύχη της. Για τις πυρκαγιές αυτές διενεργείται προανάκριση.

Ο Διοικητής
Νικόλαος Ζ. Παλαμούτης
Αντιπύραρχος

(η φωτογραφία είναι από πυρκαγιά δίπλα στην Εγνατία Οδό, μεταξύ Κλειδίου και Αλεξάνδρειας, το σούρουπο της Τρίτης 5 Μαρτίου 2019)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

Easy Education

Tsiflidis SecurityΕγγραφή στο newsletter