30 Μαρτίου 2019

Στην Πατρίδα Ημαθίας μεταφέρθηκαν τα λείψανα των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (φώτο - βίντεο)


Εκατοντάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν - από την πρώτη ώρα της ελεύσεώς τους στο Ναό Υπαπαντής του Χριστού στην Πατρίδα Βέροιας - τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, από το ομώνυμο μοναστήρι της Λέσβου, το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2019.

Τα λείψανα έφερε στο ναό ο π. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ενώ τα υποδέχτηκε και τα παρέλαβε ο Αρχιμ. Ευλόγιος Τσαλαπατάνης, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας. Στην υποδοχή συμμετείχε και άγημα του Στρατού, καθώς και αντιπροσωπευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευ. Χωραφάς". Τον όλο συντονισμό είχε ο εφημέριος της Πατρίδας, πρωτοπρ. Διονύσιος Συρόπουλος

Μεταξύ των εκατοντάδων πιστών που συμμετείχαν στην υποδοχή και στον Εσπερινό που ακολούθησε, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης, ο πολιτευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, ο πρώην Δήμαρχος Απ. Παύλου και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος κ.α.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ευλόγιος, ενώ αντιφώνησε ο πρωτοπρ. Διονύσιος Συρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι τα Λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι και την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 (ώρα 20.00) και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες. Ο Ναός θα παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 07:30 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο αποσπάσματα από την υποδοχή, ολόκληρη την τελετή υποδοχής (όπως μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από την σελίδα του InVeria.gr στο fb και την ακολουθία του Εσπερινού, καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ του InVeria.gr:

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ (υποδοχή, σημεία Εσπερινού, ομιλίες)ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΕΛΕΤΉ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ:ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

Υποψήφιοι συνδυασμού "Δικαίωμα για Νέα Βέροια"


Απ. Νεστορόπουλος - Υπ. Περιφ. Σύμβουλος


Μυρτώ Μπέτζιου - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Χρ. Δαμιανίδης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Η. Πρωτόγερος - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Π. Παπακανάκης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Β. Ζούρας - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Κ. Γρηγοριάδης - Υπoψ. Δημ. Συμβ. ΒέροιαςΚ. Σαμανίδης - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Διαφημιστείτε στο InVeria.grΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

ΑΦΟΙ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗTsiflidis SecurityΤΟΜΗ Φροντιστήριο Μ.Ε.στη ΒΕΡΟΙΑ


Easy Education

Φροντιστήριο ΕΝΑ στη Βέροια


Speedex Βέροια