Συνάντηση και συζήτηση μαθητών 1ου ΓΕΛ Βέροιας με τη συγγραφέα Βασιλική Ηλιοπούλου (13/03)



Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Βέροιας συζητούν με την Βασιλική Ηλιοπούλου για το βιβλίο της «Το Τέρας στο μετρό: μικρές και μικρότερες ιστορίες με τέρατα»



Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Συντονίζει ο φιλόλογος κ. Χρήστος Σκούπρας

Παρεμβαίνει η μουσικός – συγγραφέας κ. Πόπη Φιρτινίδου



Η Βασιλική Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1948. Σπούδασε κινηματογράφο. Από το 1972 γράφει και σκηνοθετεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες μεγάλου μήκους ("Το πέρασμα", 1990, "Με μια κραυγή", 1995) καθώς και μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Έχει επιμεληθεί επίσης εκπομπές για το Β΄ και το Γ΄ Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας. Το πρώτο της βιβλίο, η νουβέλα "Η Λιούμπα και άλλα αρώματα", κυκλοφόρησε το 2000 από τις εκδόσεις Εστία. Η συλλογή διηγημάτων της "Η καρδιά του λαγού" κυκλοφόρησε το 2005 από τις εκδόσεις Πόλις. Το 2010 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο της "Σμιθ" από τις εκδόσεις Πόλις. Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το µυθιστόρηµά της "Η άσκηση του Ροτ" και το 2017 οι ιστορίες με τίτλο "Το τέρας στο μετρό".





Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο