Τάσος Μπαρτζώκας: Η περήφανη αντίδραση της Βέροιας έδειξε το δρόμο


ΔΤ: Οφείλω να συγχαρώ και να αναγνωρίσω την μαχητικότητα των Πολιτιστικών Σωματείων της Ημαθίας, και ιδιαίτερα των Ποντιακών, που από την πρώτη στιγμή σήκωσαν το ανάστημά τους, μαζί με την Τοπική Εκκλησία, τους κοινωνικούς Φορείς, αλλά και τους απλούς πολίτες, που πληγώθηκαν και  πληγώνονται από τις δραματικές εξελίξεις στα Εθνικά μας Ζητήματα. 

Ιδιαίτερα συμβολική και εθνικά υπερήφανη στάση αποτέλεσε η κίνηση των Ποντιακών Σωματείων του Δήμου Βέροιας, τα τμήματα των οποίων στάθηκαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και βροντοφώναξαν το «Μακεδονία Ξακουστή», προκαλώντας την αμηχανία όσων στηρίζουν την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. 

Παράλληλα, στέκομαι ευλαβικά απέναντι στον αγώνα των Ποντίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την παγκόσμια κοινότητα, ειδικά φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την χρονιά – ορόσημο της Ποντιακής Γενοκτονίας, το 1919. 

Αυτή η εικόνα της ειρηνικής, αλλά και δυναμικής στάσης, δείχνει το δρόμο, μακριά από ακραίες πράξεις που αμαυρώνουν το λαϊκό κίνημα. 

Όλοι μαζί, στη Βέροια, στη Νάουσα, στην Αλεξάνδρεια και στα χωριά της Ημαθίας, όπως έκαναν όλοι οι πολίτες της Βέροιας την ώρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, φωνάζουμε από τα βάθη της ψυχής μας: «Ήσουν και θα ‘σαι Ελληνική, Ελλήνων το καμάρι…»!

Τάσος Μπαρτζώκας
Πολιτευτής Ημαθίας ΝΔ - Δικηγόρος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο