Δράση με Γνώση: «Άξονας 8ος : Τοπικές κοινότητες - Ύπαιθρος»


Από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου και Υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη κοινοποιήθηκε αναλυτικά ο 8ος από τους οκτώ άξονες δράσης της περιόδου 2014-2019.

 «Άξονας 8ος : Τοπικές κοινότητες - Ύπαιθρος»


Δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης σε κάθε γωνιά του Δήμου

Για τη Δημοτική μας Αρχή η επένδυση σε έργα υποδομής και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Βέροιας ήταν και παραμένει θεμελιώδης. Βασισμένοι στην πεποίθηση ότι όλοι οι πολίτες σε κάθε γωνιά του δήμου πρέπει να απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα, ολοκληρώσαμε, προχωρήσαμε και δρομολογήσαμε μια σειρά σημαντικών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και υποστηρίζουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που αποτελούν την κυριότερη πηγή εισοδήματος στις τοπικές μας κοινότητες.

Τι έγινε

· Εντάξαμε τουλάχιστον 1.300.000€ για έργα αγροτικής οδοποιίας τοπικών κοινοτήτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη».
· Υλοποιήσαμε και ολοκληρώνουμε έργα αρδευτικών υποδομών περίπου 580.000€ στις Δημοτικές Ενότητες Μακεδονίδας και Βεργίνας.
· Ολοκληρώσαμε, υλοποιούμε και εντάξαμε σε προγράμματα σημαντικά έργα ύδρευσης-αποχέτευσης σε πολλές περιοχές του Δήμου. 
· Προχωρήσαμε και ολοκληρώνουμε διανοίξεις-ασφαλτοστρώσεις σε τοπικές κοινότητες μέσω του προγράμματος Ενδοδημοτική Οδοποιία ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκαν συντηρήσεις οδών για την αποκατάσταση των φθορών από τα καιρικά φαινόμενα.
· Εξασφαλίσαμε μέσα από τα προγράμματα «Πράσινο Ταμείο και το «Φιλόδημος ΙΙ» ένα ποσό περίπου 1.000.000 για την ανακατασκευή και πιστοποίηση 19 παιδικών χαρών στις τοπικές κοινότητες του Δήμου ενώ έχουμε ήδη πιστοποιήσει μια παιδική χαρά στο Μακροχώρι.
· Υλοποιήσαμε το έργο «Ανάδειξης Οικισμού Σελίου», ύψους περίπου 1.000.000, το οποίο περιελάμβανε ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Σελίου και την αναμόρφωση της εισόδου του χωριού με παρεμβάσεις στο χώρο στάθμευσης, τα πεζοδρόμια, τα καθιστικά και της παιδικής χαράς.
· Υποβάλλαμε και αναμένεται η ένταξη τουλάχιστον 16.000.000€ για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στις Τοπικές Κοινότητες Βεργίνας, Παλατιτσίων και Αγίου Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα:

·  Ολοκληρώσαμε το έργο «Αγροτική Οδοποιία Ριζωμάτων», προϋπολογισμού 608.336€. 
· Εντάξαμε και ξεκινά σύντομα το έργο «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Μαυροδενδρίου και Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 440.572€.
·  Εντάξαμε και ξεκινά σύντομα το έργο «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 251.720€.
· Ολοκληρώσαμε το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων, αντλιοστασίων Δ.Ε. Μακεδονίδος και Βεργίνας», προϋπολογισμού 236.100€.
·  Υποβάλαμε προτάσεις και αναμένουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» των έργων αγροτικής οδοποιίας στις Τοπικές Κοινότητες Ν. Νικομήδειας και Τριλόφου.  
· Υλοποιούμε το έργο «Κατασκευή Αρδευτικών Υποδομών Οικισμού Χαράδρας», προϋπολογισμού 337.000€.
·  Προχωρήσαμε σε εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας του Οικισμού Ριζωμάτων που περιελάμβαναν τη δημιουργία τάφρου αλλά και τον καθαρισμό αυλακιών.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

· Εκπονήσαμε μελέτη για το έργο ανάπλασης της Τ.Κ. Βεργίνας η οποία έχει λάβει ήδη την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας όσο και του Δ.Σ. Βέροιας και σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί.
· Ολοκληρώνουμε κυκλοφοριακή μελέτη για την Τ.Κ. Βεργίνας με σκοπό την αναβάθμιση της μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών αλλά και τη βέλτιστη ανάδειξη και σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μέσω της χρήσης ήπιων μέσων μεταφοράς.
· Ξεκινάμε σύντομα το έργο ανακατασκευής της οδού μπροστά από το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Τ.Κ. Βεργίνας, που περιλαμβάνει την αντικατάσταση του παλαιού οδοστρώματος με νέο και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, προϋπολογισμού 130.000€.
· Ολοκληρώσαμε την προμήθεια και την τοποθέτηση πινακίδων και ειδικών χαρτών για τη σήμανση των αξιοθέατων και των μνημείων της Τ.Κ. Βεργίνας μέσω του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη».

ΕΡΓΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

· Δημοπρατήσαμε και επίκειται η έναρξη του έργου επέκτασης των νεκροταφείων Κουμαριάς.
·  Ολοκληρώσαμε την επέκταση των κοιμητηρίων της Τ.Κ. Διαβατού.
· Δημοπρατούμε το έργο κατασκευής πεζοδρομίων στην Τ.Κ. Σφηκιάς.
· Υλοποιήσαμε τεχνικά έργα στους οικισμούς Λευκόπετρας και Σάντας που περιελάμβαναν ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και την κατασκευή αντιπλημμυρικής τάφρου. 
· Ολοκληρώσαμε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αντιπλημμυρικά έργα στους οικισμούς Μέσης και Κυδωνοχωρίου.
· Υλοποιήσαμε αποστραγγιστικά έργα που περιελάμβαναν της αντικατάσταση σωληνωτών οχετών στην Τ.Κ. Ν. Νικομήδειας.
· Ολοκληρώσαμε σειρά αποστραγγιστικών έργων στις Τοπικές Κοινότητες Φυτειάς, Τριλόφου, Γεωργιανών για την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων στο τοπικό δίκτυο αγροτικής οδοποιίας.
· Ολοκληρώσαμε την τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων τελευταίων προδιαγραφών στο δρόμο προς τον οικισμό Ξηρολίβαδο (τμήμα  Βρωμοπήγαδο – Ξηρολίβαδο), στην οδό Τριλόφου-Φυτείας καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Βέροιας-Κοζάνης, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Βέροιας.
· Ολοκληρώσαμε την κατασκευή γέφυρας δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Τ.Κ. Πατρίδας προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα περιφερειακής σύνδεσης της Βέροιας με τις Τοπικές Κοινότητες Τριλόφου και Φυτειάς.
· Ολοκληρώσαμε μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου στην έξοδο του Μακροχωρίου προς Διαβατό και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή της.
· Εγκαταστήσαμε δωρεάν Wi-Fi στους ορεινούς οικισμούς Σελίου, Κουμαριάς, Ξηρολιβάδου, Γεωργιανών, Μ. Σάντας και Συκιάς.
· Εντάξαμε το Δήμο Βέροιας στο Πρόγραμμα «Πρόσβαση των Μόνιμων Κατοίκων των Περιοχών εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης Εθνικής Εμβέλειας», εξασφαλίζοντας την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη όλων των  τοπικών κοινοτήτων ακόμη και τον πιο απομακρυσμένων. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα εντάσσονται οι παρακάτω οικισμοί:  Γεωργιανοί, Καστανιά, Κάτω Βέρμιο,  Κουμαριά, Λευκόπετρα, Μ. Σάντα, Ξηρολίβαδο, Δάσκιο, Πολυδένδρι, Σφηκιά, Ριζώματα, Χαράδρα και Φυτειά.


ΕΝΤΑΞΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «LEADER» ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.000.000€ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader των έργων:
 «Ανάπλαση της Πλατείας Μακροχωρίου», μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα (πρώην Δημαρχείο), προϋπολογισμού 440.000€.
 «Κατασκευή Μεταλλικών Κερκίδων στο γήπεδο Αγίου Γεωργίου», προϋπολογισμού 307.520€.
 «Αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Κέντρου Μουσικής Μακροχωρίου», προϋπολογισμού 125.500€.
• «Συντήρηση - Επισκευή - Αναβάθμιση Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Νικομήδειας για Δημιουργία Εκθετηρίου Τοπικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», προϋπολογισμού 148.837€.

 Ύδρευση – Αποχέτευση

· Ολοκληρώσαμε το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου
· Ολοκληρώσαμε το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης της Τ.Κ. Πατρίδας
· Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης από Πανόραμα έως δεξαμενή Προφ. Ηλία
· Ολοκληρώσαμε το έργο «Τήλε-έλεγχος Ύδρευσης Δ.Ε. Διαβατού, Κουλούρας, Μακροχωρίου, Ν. Νικομήδειας, Ν. Λυκογιάννης, Π. Λυκογιάννης»
· Ολοκληρώνουμε εντός του 2019 την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Κάτω Βερμίου
·  Ολοκληρώσαμε τον εξωτερικό αγωγό αποχέτευσης Λαζοχωρίου – Ταγαροχωρίου – Κρεβατά και Πανοράματος – Γιοτζαλίκια

ΕΝΤΑΞΑΜΕ 6.530.000€ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΑΒΑΤΟ

·  Εντάξαμε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» το έργο «Εκσυγχρονισμός Δικτύου Ύδρευσης στο Μακροχώρι», προϋπολογισμού 2.730.000
· Εντάξαμε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης της Τ.Κ. Διαβατού, προϋπολογισμού 3.800.000

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 16.000.000€ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΒΕΡΓΙΝΑ, ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

· Προωθήσαμε και αναμένουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στις Τοπικές Κοινότητες Βεργίνας και Παλατιτσίων, προϋπολογισμού 11.000.000€.    
· Υποβάλλαμε πρόταση και αναμένουμε την ένταξη του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης  στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, προϋπολογισμού 5.000.000€.


#συνεχίζουμε_μαζί_μπροστάΚάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο