ex-Αιρετικά: Επιτρέπονται όλα στον έρωτα, στον πόλεμο και στις εκλογές; Ακόμα και... κονσομασιόν;


Λένε πως στον έρωτα και στον πόλεμο πως όλα επιτρέπονται... Κι επειδή και οι εκλογές κατά κάποιο τρόπο "πόλεμος" είναι, φαίνεται πως κάποιοι πιστεύουν πως και στις εκλογές όλα επιτρέπονται. Επιτρέπονται όμως όλα, στον έρωτα, στον πόλεμο και στις εκλογές; 

Φτάνουν στα αυτιά μου καθημερινά διάφορα... μαντάτα από καμώματα υποψηφίων, από ταξίματα, εκβιασμούς, παρακάλια μέχρι και... προξενιά. Άλλα έχουν γούστα και γελάς, άλλα φτάνουν σε εξοργιστικό σημείο. 

Ας δούμε μερικά παραδείγματα που φτάνουν στ' αυτιά μας (χωρίς να είναι δεδομένο ότι ισχύουν κιόλας) από περιπτώσεις υποψηφίων σε διάφορες βαθμίδες της αυτοδιοίκησης:

- Υποψήφιος/α γυρίζει από καφενείο σε καφενείο με το έτερον ήμισυ και κλαίγεται για τον πόλεμο που δέχεται, υπερτονίζοντας - κατά περίπτωση - την καταγωγή του/της. Στο τέλος προσπαθεί να αποφύγει να πληρώσει ακόμα και τον καφέ που ήπιε...

- Υποψήφιος/α κλαίγεται δεξιά και αριστερά ότι δεν έχει... χορηγούς, προσπαθώντας να προκαλέσει ολίγον οίκτο και ολίγη συμπάθεια. Τελικά, μάλλον μόνο γέλιο προκαλεί. 

- Υποψήφιος/α διατυμπανίζει τις... άκρες που έχει σε υψηλά κλιμάκια (πολιτικά, αθλητικά, εκκλησιαστικά) και πλασάρεται ως ο/η... εκλεκτός/η ισχυρών πολιτικών, αθλητικών και εκκλησιαστικών παραγόντων. Μάθε μπαλίτσα, ευλογημένε! 

- Υποψήφιος/α σέρνει σαν... σκυλάκι το έτερον ήμισυ, το βάζει να ανοίγει "πόρτες" που έχει μέσω επαγγελματικής δραστηριότητας και μετά το στέλνει σε μια γωνιά και παίζει μπάλα ο/η ίδιος/α, με περισσό... ερωτισμό και χάρη (χωρίς να υπερβαίνει τα εσκαμμένα). 

- Υποψήφιος/α προβάλλει με όχι ιδιαίτερα διακριτικό τρόπο τα σωματικά του/της κάλλη, προκειμένου με την όποια ομορφιά διαθέτει και το ανάλογο ύφος και ντύσιμο να κερδίσει... υποστηρικτές! 

- Υποψήφιος/α τάζει δουλειές που αν κάθε τάξιμο τηρούνταν, θα μειώναμε όχι μόνο την ανεργία στην Ημαθία, αλλά σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη!

- Υποψήφιος/α μέχρι και... προξενιό την κόρη του/της κάνει, δείχνοντας τη φωτογραφίας της σε συνομηλίκους της, λέγοντας τους πως αν λάβει στήριξη, θα τους κάνει γνωριμία με την κόρη της! (Εδώ είναι η πιο χυδαία και αισχρή περίπτωση)

Ο καθένας θα έχει κάποιο ανάλογο παράδειγμα στο μυαλό του και, βεβαίως, δεν ασχολούμαστε με τα πιο... light καμώματα, όπως το να θυμούνται ξεχασμένους συγγενείς και φίλους, να χαιρετούν ακόμα κι αυτούς που απέφευγαν, να συμπεριφέρονται λες και πάνε για πλανητάρχες και να δηλώνουν με στόμφο ότι θα μπορούν να βασιστούν πάνω τους αν εκλεγούν, να τριγυρνούν σαν τις άδικες κατάρες μέρα νύχτα κλπ κλπ. 

Το πιο αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι όσοι μετέρχονται αυτών των μεθόδων, ποτέ δεν καταλαβαίνουν πόσο γελοίοι φαντάζουν στα μάτια των άλλων και δεν καταλαβαίνουν ότι γελούν πίσω από την πλάτη τους ή, αν μη τι άλλο, αντιλαμβάνονται το ψεύτικο και ιδιοτελές του όλου πράγματος. 

Και, κατά κανόνα, όσοι συμπεριφέρονται γελοία, θεωρούν ξεκάθαρα γελοίους όλους τους άλλους και πάντα έχουν κάτι κακό να πουν για αυτούς. 

ΥΓ: Ας μην ξεχνάμε ότι το ρήμα που χρησιμοποιείται για τη συμμετοχή κάποιου στις εκλογές είναι το "κατέρχομαι" ή "κατεβαίνω". Δηλαδή, πάω προς τα κάτω, χαμηλά. Ας μην το φτάσουμε όμως και στον πάτο!

ΥΓ2: Αν μια κόρη έχετε, κρατείστε την αθώα, μπορεί ο γάτος να μην 'ρθει, μας θα' ρθουν... εκλογές (και θα μπορέσετε να τη βγάλετε στο σεργιάνι, γελοία άτομα)

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο