ex-Αιρετικά: Γιατί πρέπει δίνουμε πάστα και όχι ψήφο στα "καλά παιδιά" (ή: Όταν ένας παπάς "τάπωσε" τον Γιάννη Χασιώτη πριν 13 χρόνια)


"Όταν είσαι υποχρεωμένος σε κάποιον υποψήφιο, του πας ένα κουτί πάστες. Δεν του δίνεις την ψήφο σου!", έγραψε στον τοίχο της η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βέροιας (με τον Κ. Βοργιαζίδη) Αλεξάνδρα Ανανιάδου...

Προφανώς, η αναφορά αυτή προήλθε... βιωματικά, καθώς ο προεκλογικός αγώνας πολλές φορές αναδεικνύει αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο που έχουμε ως κοινωνία να επιλέγουμε αυτούς που θα μας διοικήσουν, κοιτώντας τις προσωπικές υποχρεώσεις, τις συγγένειες, τα κουμπαριά και όχι το ποιος είναι άξιος και ικανός. 

Διαβάζοντας την φράση της Αλεξάνδρας, θυμήθηκα ένα επικό διάλογο που διαδραματίστηκε το 2006 σε κάποιο χωριό του Δήμου Μελίκης, όταν ο τότε υποψήφιος Νομάρχης Ημαθίας Γιάννης Χασιώτης είχε τις ίδιες... ανησυχίες, αλλά πήρε κορυφαία απάντηση από εκεί που δεν το περίμενε!

Μιλούσε, λοιπόν, ο Γιάννης Χασιώτης σε συγκεντρωμένους κατοίκους του χωριού και σε μία αποστροφή του λόγου του αναφέρει: "Λένε ότι ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης είναι καλό παιδί και πρέπει να τον ψηφίσουμε! Ε, αν είναι καλό παιδί, ας πάει να γίνει παπάς, όχι Νομάρχης!". 

Και τότε, ο παπάς του χωριού που ήταν παρών στη συζήτηση του απαντά: "Και ποιος σου είπε ρε Χασιώτη ότι οι παπάδες είναι καλά παιδιά;


ΥΓ: Πέρα από την πλάκα, η ψήφος είναι πολύ ιερή και σημαντική για να την δίνουμε ελαφρά τη καρδία. Αυτά τα "εγώ είμαι φίλος σου, θα με ψηφίσεις;" είναι ότι πιο γελοίο μπορεί να πει ένας υποψήφιος. 

ΥΓ2: Είμαστε ό,τι ψηφίζουμε! Οπότε, προσέξτε τι θέλετε να... είστε!


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο