Υπογραφή συμφωνίας για την ευφυή γεωργία στο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής


Υπογραφή του μνημονίου  συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και   του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του   Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την αξιοποίηση των δημόσιων μετρητικών υποδομών παρατήρησης  Γης που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16/4). 

Στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού  Νίκου Παππά

Το υπογραφόμενο μνημόνιο φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση για την πληρέστερη κατάρτιση των φοιτητών και των αποφοίτων των Γεωτεχνικών σχολών  των  4 συνεργαζόμενων   Α.Ε.Ι., γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα και το Υπουργείο μας, καθώς   ο  Πρωτογενής  τομέας,   έχει  άμεση  ανάγκη από επιστήμονες με όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και εφαρμοστική ικανότητα. 

Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον στον  τομέα   της  πρωτογενούς παραγωγής,  η συνέργεια που θα αναπτυχθεί   με   την   υπογραφή   αυτού   του Μνημονίου,   μπορεί  να αποτελέσει τη βάση για ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, με την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων ψηφιακών   υποδομών   της   χώρας,   οι   φοιτητές   των Γεωτεχνικών μας Σχολών, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά δεδομένα που θα προκύψουν ώστε να επωφεληθεί ο αγροτικός κόσμος και η αγροτική παραγωγή.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο