16 Απριλίου 2019

Υπογραφή συμφωνίας για την ευφυή γεωργία στο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής


Υπογραφή του μνημονίου  συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και   του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του   Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την αξιοποίηση των δημόσιων μετρητικών υποδομών παρατήρησης  Γης που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16/4). 

Στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού  Νίκου Παππά

Το υπογραφόμενο μνημόνιο φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση για την πληρέστερη κατάρτιση των φοιτητών και των αποφοίτων των Γεωτεχνικών σχολών  των  4 συνεργαζόμενων   Α.Ε.Ι., γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα και το Υπουργείο μας, καθώς   ο  Πρωτογενής  τομέας,   έχει  άμεση  ανάγκη από επιστήμονες με όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και εφαρμοστική ικανότητα. 

Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον στον  τομέα   της  πρωτογενούς παραγωγής,  η συνέργεια που θα αναπτυχθεί   με   την   υπογραφή   αυτού   του Μνημονίου,   μπορεί  να αποτελέσει τη βάση για ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, με την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων ψηφιακών   υποδομών   της   χώρας,   οι   φοιτητές   των Γεωτεχνικών μας Σχολών, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά δεδομένα που θα προκύψουν ώστε να επωφεληθεί ο αγροτικός κόσμος και η αγροτική παραγωγή.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

Υποψήφιοι συνδυασμού "Δικαίωμα για Νέα Βέροια"


Απ. Νεστορόπουλος - Υπ. Περιφ. Σύμβουλος


Μυρτώ Μπέτζιου - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Χρ. Δαμιανίδης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Η. Πρωτόγερος - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Π. Παπακανάκης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Β. Ζούρας - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Κ. Γρηγοριάδης - Υπoψ. Δημ. Συμβ. ΒέροιαςΚ. Σαμανίδης - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Διαφημιστείτε στο InVeria.grΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

ΑΦΟΙ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗTsiflidis SecurityΤΟΜΗ Φροντιστήριο Μ.Ε.στη ΒΕΡΟΙΑ


Easy Education

Φροντιστήριο ΕΝΑ στη Βέροια


Speedex Βέροια