Κατασκευή ιστοσελίδων - γιατί είναι τόσο σημαντική η ταχύτητα


Ολοένα και περισσότεροι εγχώριοι επιχειρηματίες επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στο Διαδίκτυο, με τις ελληνικές ηλεκτρονικές επιχειρήσεις και εταιρείες να ανέρχονται σε περισσότερες από 7.000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του GR.EC.A (Greek eCommerce Association).

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πως ο ανταγωνισμός στο ελληνικό ψηφιακό εμπόριο γίνεται μέρα με τη μέρα εντονότερος, καθιστώντας την κατασκευή ιστοσελίδων βάσει των αναγκών των καταναλωτών και τη στοχευμένη προώθηση μέσω Google και social media, ιδιαίτερα επιτακτικές. 

Αν και εσείς δραστηριοποιείστε στο Ίντερνετ, διαθέτοντας προϊόντα ή παρέχοντας υπηρεσίες στο εγχώριο και παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό, δείτε γιατί είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα της επιχείρησης / εταιρείας σας ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των δυνητικών πελατών, εστιάζοντας στην ταχύτητα φόρτωσής της σε υπολογιστές, φορητές συσκευές και κινητά.

Γιατί είναι σημαντική η ταχύτητα φόρτωσης ενός site / e-shop
Το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας, ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί την τελευταία δεκαετία της οικονομικής κρίσης, απαιτεί από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο να προσαρμόζονται με ταχύτατα αντανακλαστικά στις εξελίξεις.

Αυτό σημαίνει πως η ιστοσελίδα που εκπροσωπεί την επιχείρησή σας στον ψηφιακό κόσμο του Ίντερνετ επιβάλλεται να ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών και να προβάλλει με ευκολία, αξιοπιστία και ταχύτητα τα προϊόντα που εμπορεύεστε ή τις υπηρεσίες που παρέχετε.

Η ταχύτητα φόρτωσης της επιχειρηματικής σας ιστοσελίδας ή του e-shop σας κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική στις μέρες μας, ειδικά έχοντας ως δεδομένο την αύξηση της πρόσβασης των εν κινήσει online αγοραστών που στα τέλη του 2018 καταγράφηκε στο 60% από 39% το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν σύγχρονες ιστοσελίδες οι οποίες προσαρμόζονται ιδανικά σε κάθε συσκευή και φορτώνονται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αποκτούν περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσουν πελάτες από τους χρήστες που πραγματοποιούν αναζητήσεις σχετικές με τη δραστηριότητά τους. 

Επομένως, αν η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις οθόνες ποικίλων σταθερών ή φορητών συσκευών και να προβάλλεται στους χρήστες σε σύντομο χρόνο, μπορεί να νικήσει τον ανταγωνισμό και να καταταχθεί ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, όπου αναζητούν οι δυνητικοί πελάτες σας κάτι σχετικό με τη δραστηριότητά σας.

Πόσο γρήγορα χρειάζεται να φορτώνεται μια ιστοσελίδα;
Από στοιχεία της ίδιας της Google διαφαίνεται άλλωστε ότι οι χρήστες του Διαδικτύου, είτε ψάχνουν κάτι στη μηχανή αναζήτησης μέσω σταθερού υπολογιστή, είτε μέσω κάποιας φορητής συσκευής, αναμένουν να φορτωθούν οι ιστοσελίδες εντός 3-4 δευτερολέπτων! 

Αν η φόρτωση μιας ιστοσελίδας διαρκεί περισσότερο, οι χρήστες τείνουν να στρέφονται προς τον ανταγωνισμό. Στην πραγματικότητα, 4 στους 10 χρήστες είναι πιθανό να εγκαταλείψουν μια ιστοσελίδα αν αυτή δεν προβληθεί πλήρως στην οθόνη τους μέσα σε 3 δευτερόλεπτα.

Το φαινόμενο αυτό που παρατηρείται μπορεί να σημαίνει ζημία για τις επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη, Google, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ταχύτητας φόρτωσης, κατατάσσει σε υψηλότερο επίπεδο στα αποτελέσματα που παρέχει στους χρήστες τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται γρήγορα, προσφέροντάς τους τις πολύτιμες θέσεις της πρώτης σελίδας. 

Γι αυτό είναι σημαντικό να μεριμνήσετε ιδιαίτερα για την ταχύτητα φόρτωσης της επιχειρηματικής σας ιστοσελίδας, καθώς επιβεβαιωμένα επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής σας επιχείρησης, το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και κατ’ επέκταση, τα κέρδη που αποκομίζετε. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο