"Να 'σαι φτωχαδάκι του πνεύματος": Έκθεση του ιερέα - γιατρού π. Σταμάτη Σκληρή στη Βέροια


Tο Σάββατο 4 Μαΐου  στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ (Θεσσαλονίκης 67, Βέροια), η Έκθεση Ζωγραφικής του διάσημου Ιερέα - Γιατρού π. Σταμάτη Σκλήρη, με τίτλο «ΝΑ 'ΣΑΙ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ».

Ο ιερέας-γιατρός παπα- Σκλήρης, ίσως ο πιο σημαντικός μεταρρυθμιστής της βυζαντινής αγιογραφίας και της σύνδεσής της με την κοσμική ζωγραφική, προσκεκλημένος του ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟΥ ΙΔΕΩΝ, θα εκθέσει μια συλλογή από τα τελευταία έργα του από τις 4 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου. 

Μέσα στον ατελείωτο γύρο του δούναι και λαβείν, τα έργα του παπα- Σκλήρη είναι δώρα της αγάπης. Δώρα ή συνταγές ενός παπα – γιατρού για την «ίαση» των αγωνιών, του στρές, της απληστίας, μια ενθάρρυνση και μια προτροπή για την επιστροφή όλων μας στην άδολη παιδικότητα των αισθημάτων.  

Τα έργα του συνομιλούν μ’ ένα μέλλον πέραν των καθιερωμένων και τα χρώματά του διαλαλούν γιορτινές μέρες για την ψυχική υγεία του ανθρώπου. 

Ο παπα Σκλήρης είναι ένας Ιούλιος του χειμώνα. Είναι αυτός που ξύνει τη φλούδα μιας επιφανειακής κοσμικής πραγματικότητας για να πλημμυρίσει με ύμνους το πεδίο των καθημερινών επαναλήψεων. 
Το σύμπαν δεν συμπαθεί τη λαιμαργία σου. Έξω ο ήλιος φωτίζει όλους μας, δίνοντας τη δυνατότητα «να διαβάσουμε» τη ζωή μες στην ιερότητά της.

26 έργα θα αναρτηθούν στους χώρους του ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟΥ ΙΔΕΩΝ και ο παπα Σκλήρης θα είναι κοντά μας στα εγκαίνια που θα γίνουν το Σάββατο 4 Μαΐου στις 7 η ώρα.

Την έκθεση θα προλογίσουν ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομος Σταμούλης και η Δρ. Αρχαιολόγος-Βυζαντινολόγος και Έφορος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Φλώρα Καραγιάννη.

Η έκθεση οργανώνεται από το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ και συνδιοργανωτές είναι οι:
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ 
ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ το Σάββατο 4 Μαΐου ώρα 7 μ.μ.

Λειτουργία : Καθημερινά 10 με 13.00 το πρωί και 18.00 με 21.00 το απόγευμα
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6972440721 και 6978009083

Θεσσαλονίκης 67, Βέροια
ekkokkistirioideon@gmail.com
για πληροφορίες: 6972440721 και 6978009083

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο