Οθόνη Υπολογιστή: Πως πρέπει να την καθαρίζω


Καθημερινά δαπανάτε μεγάλο μέρος του χρόνου σας στον υπολογιστή, προκειμένου να διεκπεραιώνετε εργασίες της δουλειάς αλλά και να ψυχαγωγείστε με ταινίες, σειρές ή και gaming.

Είναι λογικό λοιπόν, με τη συχνή χρήση, η οθόνη υπολογιστή να συγκεντρώνει ακαθαρσίες από το περιβάλλον, όπως σκόνη και υπολείμματα καυσαερίου ή καπνού, και βρομιές από τη δραστηριότητά σας, ειδικά αν συνηθίζετε να τρώτε και να καταναλώνετε ροφήματα στο γραφείο σας.

Πώς πρέπει να καθαρίζετε σωστά την οθόνη χωρίς να προκαλέσετε κάποια βλάβη στη λειτουργία της; Δείτε παρακάτω τι συστήνουν οι ειδικοί και εντοπίστε τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. 

Αποτελεσματικό καθάρισμα στο σπίτι
Η εποχή που καθαρίζατε τις οθόνες του σπιτιού με προϊόντα καθαρισμού τζαμιών, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό γιατί οι περισσότερες οθόνες είναι τεχνολογίας LCD, TFT και Plasma, που κρίνονται ως εξαιρετικά ευαίσθητες στα καθαριστικά επιφανειών που συνήθως διαθέτει κάθε νοικοκυριό. 

Τα μόνα υλικά που χρειάζεστε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά την οθόνη του υπολογιστή σας είναι δύο πανάκια που δεν αφήνουν χνούδι και λίγο σαπούνι με νερό. 

Καθαρίστε αρχικά την οθόνη με το στεγνό πανί ώστε να απομακρύνετε τη σκόνη και τους ρύπους. Ύστερα ετοιμάστε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και υγρό σαπούνι και βυθίστε το δεύτερο πανάκι μέσα σε αυτό. Χρειάζεται να το στραγγίξετε καλά ώστε το πανί να μην στάζει, αλλά να είναι νοτισμένο. 

Καθαρίστε προσεκτικά τις υπόλοιπες ακαθαρσίες από την οθόνη με απαλές κινήσεις και ξεπλύνετε το πανί που χρησιμοποιήσατε από το σαπούνι, στύψτε το καλά για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του σαπουνιού. Ολοκληρώστε το καθάρισμα χρησιμοποιώντας το στεγνό πανί για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος υγρασίας από την οθόνη. 

Φτιάξτε ένα DYI υγρό καθαρισμού για την οθόνη
Μια καλή λύση για τον καθαρισμό της οθόνης του υπολογιστή αλλά και κάθε άλλης που διαθέτετε στο σπίτι σας, είναι να παρασκευάσετε ένα ήπιο καθαριστικό με προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ. 

Χρειάζεστε να προμηθευτείτε λευκό ξίδι, αποσταγμένο νερό και ένα πανί με μικροΐνες που δεν αφήνει χνούδια. Γεμίστε ένα μπολάκι με αποσταγμένο νερό και προσθέστε σε αυτό μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού. 

Τοποθετήστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ξεκασμού για να το χρησιμοποιείτε πιο εύκολα. Ψεκάστε το πανί με το διάλυμα και καθαρίστε την οθόνη με προσεκτικές κινήσεις. Αφήστε τη να στεγνώσει ή περάστε τη με ένα στεγνό πανί για να απομακρύνετε την περισσή υγρασία. 

Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου
Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό καθαριστικό για την οθόνη του υπολογιστή σας, χρειάζεται να προμηθευτείτε το πιο κατάλληλο από κατάστημα που εμπορεύεται προϊόντα τεχνολογίας. 

Προτού αγοράσετε το ιδανικό προϊόν καθαρισμού για την οθόνη σας, διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά που περιέχει ώστε να μην περιλαμβάνονται σε αυτά οινόπνευμα ή αμμωνία. 

Τα μη επώνυμα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να περιέχουν αυτά τα επιβλαβή για την οθόνη συστατικά και γι αυτό δεν συστήνεται να προμηθευτείτε κάποιο αμφιβόλου ποιότητας καθαριστικό. 

Εμπιστευτείτε τα επώνυμα προϊόντα καθαρισμού που παρασκευάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών οθονών και πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ώστε να καθαρίζουν με ήπιο τρόπο τις οθόνες χωρίς να προκαλούν την παραμικρή φθορά ή βλάβη.

Αν δεν είστε σίγουροι ποιο προϊόν να επιλέξετε για τη δική σας οθόνη, ζητήστε τη βοήθεια του προσωπικού του καταστήματος που επισκεφτήκατε.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο