Αλλάζει το όνομά του σε... 瓦西里斯 (wǎ xī lǐ sī) ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βέροιας Βασίλης Λυκοστράτης...


Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δ. Βέροιας και της αντιδημαρχίας Τουρισμού, πληροφορούμαστε για την αδελφοποίηση του Δήμου Βέροιας με την «Απαγορευμένη Πόλη» του Πεκίνου, κάτι που φυσικά αποτελεί  επιτυχία της Αντιδημαρχίας Τουρισμού για την αναπτυξιακή προοπτική της Βέροιας, αλλά και του ίδιου του αντιδημάρχου Τουρισμού, Βασίλη Λυκοστράτη (ή... 瓦西里斯, όπως θα μπορούσε να μεταγραφεί το όνομά του στα κινέζικα!). 

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Μεγάλη επιτυχία για το Δήμο Βέροιας και την Αντιδημαρχία Τουρισμού η επικείμενη αδερφοποίηση της Βέροιας με το Δήμο της «Απαγορευμένης Πόλης» του Πεκίνου, Dongcheng, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ύστερα από την πρόσφατη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του προτεινόμενου σχεδίου συνεργασίας που κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης

Η περιοχή Dongcheng ουσιαστικά αποτελεί το ιστορικό κέντρο του Πεκίνου και περιλαμβάνει την Παλιά Πόλη και τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία της κινεζικής πρωτεύουσας όπως η «Απαγορευμένη Πόλη» και ο Ναός του Ουρανού, μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έτσι, στη βάση της ιστορικότητας των δυο περιοχών και των σπουδαίων μνημείων που διαθέτουν αναπτύχτηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον για την επίσημη συνεργασία των δυο δήμων στα πεδία του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου. 

Πρόκειται για μια υψίστης σημασίας για την πόλη της Βέροιας κατάληξη, μιας συντονισμένης και δύσκολης πρωτοβουλίας του κ. Λυκοστράτη, όπου ξεκίνησε με την ένταξη του Δήμου Βέροιας στο Διαδημοτικό Δίκτυο «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» και τη συμμετοχή του στο 1ο και 2ο Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων (Greek – Chinese Cities Forum) σε Αθήνα και Πεκίνο αντίστοιχα, όπου ξεκίνησαν οι επαφές με την «Απαγορευμένη Πόλη» του Πεκίνου, Dongcheng, για μια δυνητική συνεργασία μεταξύ των δυο δήμων. 

Για την ευτυχή αυτή κατάληξη, προηγήθηκαν πολλές επαφές και ανταλλαγές επιστολών και πληροφοριών με την κινεζική πόλη ενώ εκπρόσωποι του Δήμου Dongcheng επισκέφτηκαν και φιλοξενήθηκαν στη Βέροια τον Ιούνιο του 2018.

Και με την τυπική έγκριση της συνεργασίας από το Δ.Σ. Βέροιας άνοιξε ο δρόμος για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου 2019 όταν και αναμένεται η επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου και αντιπροσωπίας του Δήμου Dongcheng του Πεκίνου στη Βέροια με σκοπό την επισημοποίηση της αδερφοποίησης. 

Σε δήλωση του ο κ. Λυκοστράτης σημείωσε: «Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, πρόκειται για μίας πρώτης τάξης αναπτυξιακή ευκαιρία για την περιοχή μας, αφού δεν πρόκειται για μια απλή πόλη του εξωτερικού αλλά για την ιστορικότερη πόλη της Κίνας και μια από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες πόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Με σχέδιο, όραμα και σκληρή δουλειά καταφέραμε μια απαράμιλλη επιτυχία για την πόλη, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν πολύ σύντομα για τον τόπο μας». 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια