Εγκαίνια Ναού Οσ. Αρσενίου και Οσ. Παϊσίου στο Πλατύ Ημαθίας (9/6)


ΔΤ: Ανακοινώνεται με βαθειά συγκίνηση και χαρά ότι την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 θα τελεσθούν, με τη χάρη του Θεού και τη βοήθεια της Παναγίας μας, τα Εγκαίνια του δισυπόστατου Ιερού Ναού Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου & Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.Παντελεήμων.

Τα Ιερά Εγκαίνια ενός Ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει μία φορά σε ένα Ναό και με την Ακολουθία αυτή καθαγιάζεται η Αγία Τράπεζα και τα Αντιμήνσια πάνω στα οποία τελείται θ Θεία Λειτουργία, ευλογείται το κτίσμα του Ιερού Ναού, ανάβει θ ακοίμητη κανδήλα και πραγματοποιούνται και άλλες αγιαστικές και μοναδικές πράξεις. Αποτελεί μεγάλη ευλογία η συμμετοχή στην ακολουθία των Εγκαινίων, στην  οποία σπάνια μπορεί κανείς να παρευρεθεί.

Καλούνται όλοι οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες που θα τελεστούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Ιουνίου 2019

7 μ.μ.: Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Ιουνίου 2019

7.00 π.μ.: Ο Όρθρος των Εγκαινίων
8.00 π.μ.: Η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων
9.00 π.μ.: Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου θα τελούνται καθημερινά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό από 7:00 έως 9:00 π.μ. 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο