ex-Αιρετικά: Γλείφοντας πας στην... αντιδημαρχία (έστω και με άλλον συνδυασμό!)


Πολύς λόγος έχει γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα για την ανάγκη συνεργασιών που - θέλοντας και μη - θα επιβάλει ο "Κλεισθένης 1", καθώς η επόμενη μέρα θα βρει τις δημοτικές παρατάξεις σε μέγεθος ανάλογο των ποσοστών που πήραν την 1η Κυριακή, χωρίς κανένα "μπόνους" στις έδρες, όπως μέχρι και το 2014 συνέβαινε. 

Αυτή η σημαντική αλλαγή, η ισχύς της απλής αναλογικής δηλαδή, σε πολλούς λειτούργησε υπέρ της ενασχόλησής τους πιο έντονα, υπό την έννοια ότι την επόμενη μέρα ο κάθε συνδυασμός θα μπορούσε να καθορίσει τις εξελίξεις. 

Υπάρχουν όμως και οι... άλλοι, αυτοί που μπροστά στις αλλαγές του "Κλεισθένη" βλέπουν την προσωπική τους ανέλιξη και βόλεψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση προσώπου που θέτει υποψηφιότητα σε συνδυασμό απέναντι από αυτόν του Δημάρχου Βέροιας, πλην όμως επιθυμεί διακαώς να πάρει όλες τις ψήφους από τον συνδυασμό με τον οποίο κατέρχεται (δημιουργώντας όπως μαθαίνουμε έντονη δυσαρέσκεια στους συνυποψηφίους), αλλά παράλληλα να έχει... πόρτα για το χειμώνα και στον συνδυασμό του Δημάρχου, για μελλοντική αξιοποίηση...

Αυτή η κολλώδης συμπεριφορά, του συμμετέχω σε αντίπαλο συνδυασμό, αλλά γλύφω άλλους επικεφαλής και φοβάμαι μην τυχόν και παρεξηγηθούν από όσα λέω προεκλογικά, είναι σίγουρα εύκολα αντιληπτή από μεγάλο μέρος του κοινού, αλλά κυρίως σε όσους έχουν πιο άμεση σχέση με το αντικείμενο. Αποτυπώνεται άλλωστε ξεκάθαρα όταν ερωτηθούν ευθέως για το "πως κρίνουν τον Δήμαρχο". Τότε είναι που κοκκινίζουν, πρασινίζουν, κομπιάζουν και σκέφτονται χίλιους δυο τρόπους για να αποφύγουν να πουν αυτό που πραγματικά σκέφτονται: "Βρε, τι σημασία έχει αν είναι καλός ή κακός; Τι θες τώρα, να πω ότι δεν είναι καλός και αύριο να μου ρίξει πόρτα;

Κι όμως, όσο αποκρουστική κι αν είναι αυτή η μεθοδολογία, είναι πολύ πιθανό τα αποτελέσματα να είναι θετικά... Διότι, μπορεί τον ρουφιάνο (ή τον γλείφτη) να μην τον αγαπά κανείς, αλλά την ρουφιανιά και το γλείψιμο πολλοί τα... ηγάπησαν! 

ΥΓ: Με τούτα και με κείνα, λίγο από το φόβο μη μας βγάλουν τίποτα άπλυτα, λίγο από διάθεση γλειψίματος και... πόρτας για το χειμώνα, η όποια κριτική προς την παρούσα δημοτική αρχή είναι τελείως... προσχηματική ή - όπως μου αρέσει να λέω - "να 'χαμε να λέγαμε...". 

ΥΓ2: Κι εσύ έρμε πολίτη πιστεύεις ότι κάτι τέτοιοι σκέφτονται εσένα... Την βόλεψή τους σκέφτονται, τις αποσπάσεις τους, την κονόμα και καλοπέραση. Κι ας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το αντίθετο.

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο