ex-Αιρετικά: Η διαφορά μεταξύ "διαφθοράς" και "διαφοράς" και η διαφορετική αντιμετώπιση στην "διαφορετικότητα" που κάνει τελικά την... διαφορά!


Μέσα στους πολλούς υποψηφίους ευρωβουλευτές που περιδιαβαίνουν την Ημαθία (όπως και κάθε γωνιά της Ελλάδας) ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου (οι οποίες θα είναι με σταυρό προτίμησης, όπως και το 2014), την Δευτέρα βρέθηκε και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ. 

Ο γνωστός (από τα μαθητικά του χρόνια ακόμα) ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που η δύναμη ψυχής και η επιμονή του συγκινεί και εμπνέει, έλαχε να βρεθεί σε μία περίοδο που ο ίδιος, άθελά του, έγινε η αφορμή να υπάρξει ολόκληρη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση! Το πως έγινε αυτό, είναι λίγο πολύ γνωστό. Ήταν το σχόλιο του Παύλου Πολάκη σε δηλώσεις του Στέλιου Κυμπουρόπουλου που τελικά οδήγησαν τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής στο πρόσωπο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και που τελικά αυτή μετατράπηκε σε αίτημα της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. 

Πέρα από τα παραπάνω, που σε διαφορετική πολιτική συγκυρία ίσως να μην ήταν τόσο έντονη η όλη συζήτηση (να με συμπαθάτε, αλλά αυτό πιστεύω), αναμφισβήτητα η παρουσία όχι μόνο του Στέλιου Κυμπορόπουλου αλλά και άλλων ατόμων με αναπηρία (σε διάφορα κόμματα) αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να δει η ελληνική κοινωνία κατάματα το θέμα, έστω και με έναν τρόπο που ενδεχομένως από κάποιους να θεωρηθεί ψηφοθηρικός. 

Η αποδοχή ή σεβασμός ή ουσιαστική υποστήριξη της διαφορετικότητας, είτε λόγω αναπηρίας, είτε λόγω χρώματος δέρματος, είτε λόγω καταγωγής, είτε λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, είτε λόγω θρησκείας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, όσο και αν δεν θέλουμε πολλές φορές να το παραδεχτούμε, δεν είναι στα... φόρτε μας.

Λίγο - πολύ, ο καθηλωμένος στο καροτσάκι δεν μπορεί να μετακινηθεί σχεδόν πουθενά αυτόνομα και θα νιώσει τον οίκτο στα μάτια των γύρω του, ο "έγχρωμος" συμπολίτης μας θα κεντρίσει τα αδιάκριτα βλέμματα, ο αλλοδαπός θα δεχθεί την αδιαφορία και την χλεύη, ο ομοφυλόφιλος την απαξίωση και την κατακραυγή, ο αλλόθρησκος την εναντίωση, σε μία χώρα που από γενέτειρα της φιλοσοφίας, της πανσπερμίας ιδεών και απόψεων, σταυροδρόμι πολιτισμών και πολύχρωμος καμβάς ανθρώπινων ψυχών και σωμάτων, κατάντησε μία φοβική, μισαλλόδοξη και "αυτιστική" κοινωνία, περιχαρακωμένη σε εμμονές, ιδεοληψίες, έξεις, έθιμα και ήθη...

Ξέρω, τώρα εσύ ο "καλοκάγαθος" στραβώνεις, καθώς πιστεύεις πως υπάρχουν διάφορα είδη διαφορετικότητας και διαφορετικά πρέπει να συμπεριφέρεσαι σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο, διαφορετικά, δεν θα υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε σένα (που είσαι ξεχωριστός ντε) και στους διαφορετικούς...

ΥΓ: Η λέξη "διαφορά" προέρχεται από τις λέξεις "δια" και "φέρω" και όχι από το "δια" και "φθείρω", από τις οποίες προέρχεται η "διαφθορά". Για σκεφτείτε το καλύτερα όμως: Περισσότερη ανοχή στην "διαφορά" ή στην "διαφθορά" δείχνουμε; 

ΥΓ2: Ελπίζω το παρόν διαφορετικό άρθρο να έκανε την διαφορά από τα άλλα. Αφιερώνεται σε όσους δεν βλέπουν "διαφορές", αλλά απλώς... ανθρώπους.

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο