ex-Αιρετικά: Η Ελλάδα ψηφίζει... Το ωράριο της ψηφοφορίας, το ΠΟΥ, το ΠΩΣ ψηφίζουμε και το ΤΙ ψηφίζουμε!


Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 θα διαρκέσει η εκλογική διαδικασία για τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές, τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές (τοπικές) Εκλογές

Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να περάσουν από 4 κάλπες, οι οποίες θα υπάρχουν σε δυο διαφορετικά τμήματα, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Στο Α τμήμα θα ψηφίζουν για Ευρωεκλογές και Περιφερειακές Εκλογές και στο Β τμήμα για Δημοτικές και Εκλογές Κοινότητας (τοπικά συμβούλια). 

Επειδή έχουν γίνει πολλές αλλαγές και προς αποφυγή ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων, δείτε εδώ το ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ.

Όσον αφορά το ΠΩΣ, ισχύουν τα εξής:

Ευρωεκλογές: Έως 4 σταυροί

Περιφερειακές: Έως 2 σταυροί

Δημοτικές στο Δ. Βέροιας: 
- Για τους δημότες που ανήκουν στις Δ.Ε. Βέροιας και Απ. Παύλου:
Έως 3 σταυροί στους υποψηφίους της Ενότητάς τους (πάνω τμήμα ψηφοδελτίου)
Έως 1 σταυρό σε υποψήφιο από όλες τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.

- Για τους δημότες που ανήκουν στις Δ.Ε. Βεργίνας, Δοβρά, Μακεδονίδας:
Έως 1 σταυρό στους υποψηφίους της Ενότητάς τους (πάνω τμήμα ψηφοδελτίου)
Έως 1 σταυρό σε υποψήφιο από όλες τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.

Κοινοτικές: 
Έως 2 σταυρούς (σε χωριά άνω των 300 κατοίκων)
Έως 1 σταυρό (σε χωριά κάτω των 300 κατοίκων)

Φυσικά, ψηφίζουμε με ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Περισσότερες απαντήσεις εδώ.

Κλείνοντας, το πιο βασικό: ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!

Ψηφίζουμε για τους 21 εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή, όπου εκεί λαμβάνεται το 80% των αποφάσεων που ρυθμίζουν την ζωή μας...

Ψηφίζουμε για τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, οι οποίοι θα είναι - μεταξύ άλλων - υπεύθυνοι για την απορρόφηση κονδυλίων και εκτέλεσης μεγάλων έργων, ανάπτυξη του Τουρισμού, προώθηση της αγροτικής οικονομίας κ.α.

Ψηφίζουμε για τον Δήμαρχο και το Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι τα 4 χρόνια θα κληθούν να διαχειριστούν τα μικρά και τα μεγάλα θέματα της πόλης και των χωριών μας. 

Ψηφίζουμε για τους Προέδρους και Συμβούλους στις Κοινότητες, τόσο στη Βέροια, όσο και στα χωριά, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα εντοπίζουν τα ζητήματα του κάθε τόπου και θα προσπαθούν να βρουν λύσεις, μόνοι τους ή με την συνδρομή του Δήμου. 

ΔΕΝ ψηφίζουμε επειδή βάζει ο συγγενής, ο φίλος, ο κουμπάρος, ο γείτονας, αν δεν έχουμε πεισθεί ότι μπορεί να μας προσφέρει όσα θέλουμε. 

Αλλά, σε κάθε περίπτωση, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, πηγαίνουμε στις κάλπες και εκτελούμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα και καθήκον. Διότι αν δεν ψηφίσεις σήμερα, δεν θα έχεις κανένα δικαίωμα αύριο να παραπονιέσαι για αυτούς που εξελέγησαν... 

Καλή ψήφο, λοιπόν, με σύνεση, σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό του τόπου μας, της χώρας μας και της Ευρώπης!

ΥΓ: Επειδή γενικώς θα είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και για να μην φάμε τη μέρα μας στα εκλογικά, μην περιμένετε τελευταία στιγμή εντός του παραβάν να αποφασίσετε!!!

ΥΓ2: Δεν ξέρω αν προβλέπεται απαγόρευση εκ του νόμου, αλλά και οι selfies εντός των παραβάν θα δημιουργήσουν καθυστερήσεις, οπότε παρακαλείσθε να τις αποφεύγετε!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο