ex-Αιρετικά: Κατέθεσε συνδυασμό ο "Τζίτζι" - "Ακτινογραφία" για 4 από τους 8 της Ημαθίας


Πρώτος - πρώτος κατέθεσε τον συνδυασμό του ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, αφού συμπλήρωσε όλα τα κενά που είχε αφήσει κατά την πρώτη παρουσίαση στα τέλη Μάρτη, στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως είναι γνωστό, από την Ημαθία θα είναι 8 άτομα υποψήφιοι, εκ των οποίων 5 άνδρες και 3 γυναίκες, ενώ 2 από τους 8 είναι εν ενεργεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο... 

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε μια μίνι σκιαγράφηση των μισών εξ αυτών: 

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης, αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας σήμερα και εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος (εκλέγεται με σταυρό προτίμησης, καθώς άλλαξε ο νόμος και όλοι εκλέγονται πρώτα περιφερειακοί σύμβουλοι και μετά ορίζεται ο αντιπεριφερειάρχης), έπειτα από 5 χρόνια θητείας στη θέση του διεκδικεί εκ νέου (και με σοβαρές αξιώσεις) την επανεκλογή του. 

Πρωτοεμφανιζόμενη στα περιφερειακά είναι η Ολυμπία Σουγιουλτζή, σύζυγος, στήριγμα, συνεργάτης και συνοδοιπόρος του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Γκασνάκη. Η υποψηφιότητά της συνδυάζει τα στοιχεία του δυναμισμού, των χαμηλών τόνων και της αξιοπρέπειας, γεγονός που - σε συνδυασμό με την δημοφιλία της - την καθιστούν στα μάτια πολλών ως μία από τις επιλογές την ώρα της... σταύρωσης. 

Πιο "παλιός" είναι από την άλλη ο Απόστολος Νεστορόπουλος, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., πρώην Δήμαρχος Απ. Παύλου και πρώην δημοτικός σύμβουλος Βέροιας. Άνθρωπος χαμηλών τόνων και αυτός, από όποιο πόστο και πέρασε άφησε το στίγμα του και - το βασικότερο - όλοι μιλούν για έναν ακέραιο χαρακτήρα. Η υποψηφιότητα Νεστορόπουλου θεωρείται, όπως των δύο παραπάνω, από τις "ισχυρές" του συνονόματού του, Απόστολου Τζιτζικώστα. 

Ο μόνος... αμετάβλητος, υπό την έννοια ότι θέτει υποψηφιότητα με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια θέση, είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης. Ο πόντιος και Ναουσαίος επιχειρηματίας επί 5 χρόνια, μαζί με τον Κώστα Καλαϊτζίδη και τη Νίκη Καρατζιούλα, αποτέλεσε συνεργάτη του Περιφερειάρχη στην Ημαθία και παλεύει και αυτή τη φορά να παραμείνει στο πλευρό του.

Σε γενικές γραμμές, ο συνδυασμός Τζιτζικώστα παρουσιάζει ποικιλία και είναι χωροταξικά κατανεμημένη με τέτοιο τρόπο που κανείς δεν έχει παράπονο.  Βεβαίως, πέρα από τους τρεις υποψηφίους που προαναφέρθηκαν, υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες "δυνατές", άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, όπως αντίστοιχες αυξομειώσεις παρουσιάζει και η - κατά την κρίση μας - αξιοσύνη του καθενός και καθεμιάς. 

Για την ιστορία (και προς αποφυγήν... μουρμούρας) οι υποψήφιοι του συνδυασμού "Αλληλεγγύη" στην Ημαθία είναι (αλφαβητικά): Αλδάκου Μαρία, Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, Μουρτζίλας Στέργιος, Νεστορόπουλος Απόστολος, Παράσχου Κίμων, Σουγιουλτζή - Γκασνάκη Ολυμπία, Τεληγιαννίδης Θεόφιλος και Υφαντίδου Σοφία.

Αλλά, εδώ που τα λέμε, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει καταφέρει να λειτουργεί και λίγο ως one man show, οπότε μετά τις 2 Ιουνίου δεν θα θυμόμαστε καν ποιοι ήταν υποψήφιοι μαζί του, πέρα από τους εκλεγμένους...

ΥΓ: Σήμερα Παρασκευή (3/5) παρουσιάζει τους υποψηφίους στην Ημαθία και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Παπαστεργίου και είμαστε εν αναμονή των υποψηφίων του Χρήστου Γιαννούλη...

ΥΓ2: Είναι που είναι ο θεσμός της Περιφέρειας υποβαθμισμένος στην κοινή γνώμη, θα πρέπει (ή θα έπρεπε) τουλάχιστον οι υποψήφιοι να μην του ρίχνουν την... χαριστική βολή!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο