ex-Αιρετικά: Ο απολογισμός της περιόδου από Μ. Πέμπτη έως Πρωτομαγιά!


Χριστός Ανέστη! Μετά από μία περίοδο που τα είχε όλα, από Επιτάφιο Θρήνο μέχρι Ανάσταση και από αυστηρά νηστεία στο φαΐ μέχρι τελικής πτώσεις, επανερχόμαστε στην καθημερινή μας παρουσία στην στήλη "Εξ-Αιρετικά", διότι οι επόμενες μέρες είναι ιδιαιτέρως σημαντικές και - μιλώντας για τις εκλογές - θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας για τα επόμενα 4 και ίσως και πολλά παραπάνω χρόνια...

Σήμερα, θα κάνουμε έναν μίνι απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε (από Μ. Πέμπτη έως και Πρωτομαγιά) και αυτό γιατί ήταν μία πλούσια σε πολιτικές ειδήσεις εβδομάδα, παρά το κλίμα των ημερών. 

- Την Μ. Παρασκευή το βράδυ, στην περιφορά του Επιταφίου, κάθε λογής πολιτικοί και υποψήφιοι συμμετείχαν μαζί με τους χιλιάδες κόσμου. Άλλοι με διακριτικότητα και σοβαρότητα, άλλοι με πιο εμφατικό τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας δικηγόρος, που τελικά δεν θα είναι πουθενά υποψήφιος (σε τοπικές ή εθνικές εκλογές) που πήρε... εργολαβία τον Σταυρό μπροστά στον Επιτάφιο, με διάφορα προσχήματα... Μια επειδή ήταν η αρχή, μετά επειδή θα περνούσε από το σπίτι του, μετά επειδή ήταν ο γιος του, μετά επειδή ήταν στο τέλος κοκ. Κάποιοι γελούσαν με τα καμώματα. Εγώ δεν γέλασα, αλλά νευρίασα. 


- Γράψαμε στα παραπολιτικά μας τις προηγούμενες μέρες για την κοινή εμφάνιση του Δημάρχου  Κώστα Βοργιαζίδη και του προέδρου του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιου Διαμάντη στον Επιτάφιο των Αγ. Αναργύρων. Επειδή αυτό κάθε χρόνο γίνεται, θα προτείναμε στον κ. Βοργιαζίδη αν εκλεγεί ξανά Δήμαρχος να δημιουργήσει μια νέα αντιδημαρχία, "Εκκλησιαστικών Ζητημάτων".

- Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Αντώνης Μαρκούλης ενημερωθήκαμε ότι πήρα τα... βουνά και τους κάμπους για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Επιτάφιο στον Τριπόταμο, Πάσχα στον Αγ. Γεώργιο (το χωριό), αλλά δεν μάθαμε που έφαγε το... αρνί την Κυριακή του Πάσχα. Έτσι που του αρέσει κατά πως φαίνεται η αποκέντρωση, λέτε αν βγει Δήμαρχος να μεταφέρει την κοινή τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Ωρολογίου (που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Μάκη Εφραιμίδη κάθε χρόνο να το λέει);


- Μιλώντας για Αντώνη Μαρκούλη, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθούμε στην επίσκεψη της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στο εκλογικό του κέντρο, το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής και τις σχετικές δηλώσεις στήριξης στην υποψηφιότητά του.

Πέρα όμως από εκείνη την επίσκεψη, η κα Παπακώστα έκανε πολλές ακόμα επαφές και επισκέψεις, άλλες θεσμικά, άλλες προσωπικά. Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης (30/4) την είδαμε τον σύζυγό της και τον γιο της στο plaza του Βασίλη Νικολόπουλου, όπου τραγουδούσε η γνωστή στη Βέροια (και γνωστή πλέον και μέσω του talent show του ΣΚΑΪ Voice) , Στεφανία Γκουντουρά


Στα extras της εν λόγω βραδιάς επιβάλλεται να αναφέρουμε το τουμπερλέκι του γνωστού ασφαλιστή και υποψήφιου με τον Αντ. Μαρκούλη Ηλία Πρωτόγερου, που ξεσήκωσε το κοινό!


- Δευτέρα του Πάσχα γιόρταζε φέτος και ο Άγιος Γεώργιος και, κατά συνέπεια, και η υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, η οποία δέχτηκε ευχές στο εκλογικό της κέντρο!Φίλοι, υποψήφιοι, υποστηρικτές (δεν ξέρουμε αν πήγαν και λυκόφιλοι) έκαναν έναν πέρασμα για να την ευχηθούν για την ονομαστικής της εορτή και (είμαι σίγουρος) να της πουν "με τη νίκη, Γεωργία!".


- Στο διάστημα αυτό που συζητάμε, είχαμε και το... opening του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας Γιάννη Παπαγιάννη, στην οδό Βενιζέλου 1 (στο παλιό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς). Ένα "δυνατό" σημείο, που φαντάζομαι ότι ευελπιστούν εκεί στον συνδυασμό να τους φέρει και... δυνατά αποτελέσματα (πέρα από τις άλλες ενέργειες που γίνονται με σκοπό τα δυνατά αποτελέσματα)! Για τους ενδιαφερόμενους, τα εγκαίνια μαθαίνουμε ότι θα γίνουν την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί.

ΥΓ: Ο παραπάνω... απολογισμός δεν είναι ημερολόγιο καταγραφής συμβάντων για να αρχίζουν μερικοί να λένε "έγινε και αυτό". 

ΥΓ2: Μας μπήκε και ο Μάης. Επειδή πολλή αγάπη πέφτει τελευταία, προσοχή μη σας πλανέψουν! 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο