ex-Αιρετικά: Στον δρόμο των... βουλευτικών! Τα "κλειδωμένα" ονόματα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και η δυναμική τους


Εκεί που όλο το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την εκλογή Δημάρχων και Περιφερειαρχών, με τους αντίστοιχους συμβούλους, η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες άλλαξε την ατζέντα...

Έτσι, οι συζητήσεις εντείνονται και στην Ημαθία σχετικά με τους υποψηφίους βουλευτές στα δύο μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ), χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι νεότερο πέρα από αυτά που είναι ούτως ή άλλως λίγο - πολύ γνωστά. 

Όσον αφορά τους υποψηφίους της ΝΔ, θεωρούνται σίγουρες υποψηφιότητες των Τάσου Μπαρτζώκα και Νίκης Καρατζιούλα καθώς και του Απόστολου Βεσυρόπουλου,  ενώ αναμένεται η τελική απόφαση από τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη. Από εκεί και πέρα, εκκρεμούν δύο θέσεις (ή τρεις σε περίπτωση μη συμμετοχής του κ. Τσαβδαρίδη), εκ των οποίων η μία πρέπει να είναι γυναίκα. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Γιώργος Ουρσουζίδης και ο Χρήστος Αντωνίου (βουλευτές εν ενεργεία όλοι τους) θα είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ είναι πιθανό είναι να ενταχθεί και ο Άγγελος Τόλκας  στα ψηφοδέλτια της Ημαθίας και έτσι υπολείπονται δύο θέσεις, εκ των οποίων η μία πρέπει να είναι γυναίκας. 

Σχετικά με την δυναμική των υποψηφίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας και μόνον αυτές, ο Τάσος Μπαρτζώκας (που στην πρώτη του εμφάνιση το 2015 έλαβε με 15 μέρες προεκλογικό αγώνα κοντά στις 7.000 ψήφους) και η Νίκη Καρατζιούλα που ως πρώτη περιφερειακή σύμβουλος αποδείχθηκε αεικίνητη, είναι οι δύο υποψηφιότητες που θα έχουν ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις (ο καθένας στο βαθμό που μπορεί), ενώ ο Απόστολος Βεσυρόπουλος θα είναι κερδισμένος προσωπικά αν καταφέρει να κρατήσει τις δυνάμεις του. Αν τελικά κατέβει και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, θα χρειαστεί ιδιαίτερο αγώνα για να ανακτήσει την - σημαντική στο παρελθόν - δυναμική του. 

Στην αντίπερα όχθη, η μεν Φρόσω Καρασαρλίδου κρατάει αδιαφιλονίκητα τα "σκήπτρα", καθώς επί 4 χρόνια δούλεψε σκληρά πάνω στα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, ενώ και επικοινωνιακά δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη τους. Από την άλλη, αν τελικά κατέβει ο Άγγελος Τόλκας με τον ΣΥΡΙΖΑ η ιστορία θα αποκτήσει μία κάποια αγωνία, αν και ως υποψηφιότητα από την ίδια πόλη (τη Νάουσα) και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα. Όσον αφορά τους άλλους δύο, αν κρατήσουν τα ποσοστά που είχαν το 2015 θα πρέπει να το θεωρήσουν επιτυχία, καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι υψηλός. Ειδικά ο Γιώργος Ουρσουζίδης που γενικότερα αφοσιώθηκε στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, την οποία προεδρεύει, και έχει χαθεί γενικότερα από την Ημαθία, θα είναι έκπληξη η διατήρηση των δυνάμεών του. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αν ήταν των βουλευτικών εκλογών, η ΝΔ θα έβγαζε 3 έδρες στην Ημαθία και - σε συνάρτηση με τα ποσοστά πανελλαδικά - το πιο πιθανό θα ήταν να μην βγάλει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα από τα επόμενα κόμματα (ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση ή ΧΑ). 

Τέλος, σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, όλα δείχνουν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, ώστε να έχουν τελειώσει και οι πανελλαδικές εξετάσεις...

ΥΓ: Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα, οπότε... έστε έτοιμοι!

ΥΓ2: Προς αποφυγήν περιττών... εξόδων, πάρτε τα μέτρα για κουστούμια και ταγιέρ, αλλά την παραγγελία να ξεκινήσει το ράψιμο μη βιαστείτε να την δώσετε!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο