ex-Αιρετικά: Το απόλυτο πολιτικό ρεκόρ ανήκει στην Ημαθία!


Στα... καλύτερά της βρίσκεται η Ημαθία, από πλευράς εκπροσώπησης στο κυβερνητικό σχήμα, αφού πλέον διαθέτει έναν Υπουργό (Τουρισμού, τον Βεροιώτη πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο), υφυπουργό (Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον Ναουσαίο Άγγελο Τόλκα) και αν προσθέσουμε και την νύφη στην Ημαθία Κατερίνα Παπακώστα, ακόμη μία υφυπουργό (Προστασίας του Πολίτη). 

Ο μοναδικός έως το περασμένο Σάββατο 4 Μαΐου 2019) Υπουργός από την Ημαθία ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος από το 1996 μέχρι τον Μάιο του 2012 διατέλεσε σε διάφορες θέσεις υφυπουργού και Υπουργού. Επτά χρόνια μετά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο δεύτερος Ημαθιώτης πολιτικός που λαμβάνει θέση Υπουργού από τη μεταπολίτευση και μετά, αφού ορκίστηκε το περασμένο Σάββατο (4/5) και αλαμβάνει σήμερα (Δευτέρα 6/5/2019) τα καθήκοντά του.

Αντίστοιχα, υφυπουργοί Ημαθιώτες ή εκλεγόμενοι στην Ημαθία υπήρξαν τεσσερεις. Ο Μόσχος Γικόνογλου διατέλεσε υφυπουργός Γεωργίας στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1982-1984), ο Βασίλης Παπαγιάννης (απεβίωσε το 2016), που εκλεγόταν βουλευτής Ημαθίας την δεκαετία του '80, διατέλεσε υφυπουργός Δημοσίων Έργων (1982-1985) και υφυπουργός Εσωτερικών (1987), ο Γιώργος Παπαστάμκος την περίοδο 1990 - 1993 διατέλεσε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Εξωτερικών και ο Άγγελος Τόλκας, ο οποίος πρώτη φορά ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ το 2011 (για λίγους μήνες, μέχρι την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου) και δεύτερη φορά ορκίστηκε υφυπουργος Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον Φεβρουάριο του 2019.

Όσο για τη... νύφη στην Ημαθία, έχει ορκιστεί δύο φορές ως υφυπουργός, μία επί Αντώνη Σαμαρά  τον Ιούνιο του 2014 (υφυπουργός Υγείας) και μια επί Αλέξη Τσίπρα (υφυπουργός Προσταστίας του Πολίτη), τον Αύγουστο του 2018.

Αυτά σχετικά με τα... ιστορικά στοιχεία. Στην πολιτική ανάλυση, διαπιστώνεται ότι η ΝΔ έχει να βγάλει έστω και υφυπουργό εδώ και 26 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ είχε για πολλά χρόνια τον Χρυσοχοΐδη και για λίγο τον Τόλκα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να έχει έναν Υπουργό και έναν Υφυπουργό (και μία Υφυπουργό) και μάλιστα χωρίς κανείς από τους 3 να είναι ΣΥΡΙΖΑίος! 

ΥΓ: Δεν έχουμε υπουργούς από την Ημαθία, γκρινιάζουμε. Έχουμε, γκρινιάζουμε. Η λύση είναι μάλλον να αποκτήσουμε... πρωθυπουργό, να ησυχάσουμε!

ΥΓ2: Λέτε να έχει και ο Τσίπρας καμιά Ημαθιώτικη ρίζα και δεν το ξέρουμε;;;


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο