ex-Αιρετικά: Οι βουλευτικές, η σταυροδοσία που δεν μάθαμε και οι παράμετροι της αποχής!


Εκεί που λέγαμε να πάμε την Κυριακή 26 Μαΐου να ψηφίσουμε, μέχρι την Δευτέρα να έχουμε εικόνα και να προχωρήσουμε τη ζωή μας και να χαρούμε το καλοκαίρι που μπαίνει για τα καλά (και σε 2 μέρες και επίσημα), μας ήρθαν τα πράγματα... αλλιώς!

Πρωτίστως, η προκήρυξη εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα, που μας έβαλε σε νέες... ιστορίες και μάλιστα παρατεταμένη κατά μία εβδομάδα από αυτό που αρχικά πιστεύτηκε (αντί 30/6, στις 7/7/2019). 

Από εκεί και πέρα, ήρθε το "κοκομπλόκο" στο σύστημα των εισδοχής αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και 4 μέρες μετά έχουμε για αποτελέσματα ό,τι μπόρεσε ο καθένας να βγάλει ο κάθε υποψήφιος ή συνδυασμός... Και έτσι, ενώ ξέρουμε ποιοι προκρίθηκαν στον β΄ γύρο και πόσους δημοτικούς συμβούλους βγάζει ο καθένας, δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί...

Ως εκ τούτου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πληροφοριακό σύστημα απέτυχε να ανταποκριθεί στις περιστάσεις, παρά το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε μια χαρά και οι δικαστικοί υπάλληλοι υπερέβησαν εαυτόν... 

Κατά συνέπεια, στο Δήμο Βέροιας (όπως και στους Δ. Νάουσας και Αλεξάνδρειας) την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 μεταβαίνουμε για 2η φορά στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουμε Δήμαρχο (στο Β' τμήμα δηλαδή), αφού ξεμπερδέψαμε εμείς στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας από τις Περιφερειακές Εκλογές.

Όσο για το ποιος ή ποια θα νικήσει, ας κρατάμε μικρά καλάθια... Διότι, πέρα από όλες τις άλλες παραμέτρους, θα πρέπει να προσμετρηθεί η επιπλέον της α' Κυριακής αποχή, τόσο λόγο απουσίας πλέον υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ή ως πολιτική στάση έναντι των προκριθέντων ή λόγω... καιρού που ενδεχομένως (δυστυχώς θα πούμε εμείς) θα είναι μεγάλος πειρασμός για προτίμηση της άμμου και της παραλίας, έναντι της κάλπης. 

ΥΓ: Εδώ που τα λέμε, οι προκριθέντες υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν έχουν και πολύ ζόρι από την μη εξαγωγή αποτελεσμάτων σταυροδοσίας, καθώς μένουν "ζεστοί" όσοι ελπίζουν ότι θα είναι στη νέα σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων.

ΥΓ2: Ευχόμαστε στα επόμενα 50 - 100 χρόνια να καταφέρουμε κι εμείς να αποκτήσουμε την δυνατότητα να κάνουμε εκλογές και να μην... κρασάρουν τα συστήματα. Μην είμαστε και πλεονέκτες! 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο