Ιατρική εσπερίδα στο πλαίσιο της Ιατρικής Εβδομάδος αφιερωμένης στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στη Νάουσα


Την Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 το απόγευμα, στο πλαίσιο της Ιατρικής Εβδομάδας (27 Μαΐου -31 Μαΐου 2019), που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και προηγείται των επετειακών ΚΕ΄ Παυλείων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ιατρική εσπερίδα στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» Ναούσης.

Πρώτης εισηγητής της εσπερίδας ήταν ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Δρ. Καρδιοχειρουργικής και επικεφαλής Καρδιοχειρουργικής ομάδας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ο οποίος μίλησε για καρδιοπάθειες. Δεύτερος εισηγητής ήταν ο κ. Ιωάννης Ευθυμιάδης, Δερματολόγος, ο οποίος μίλησε για δερματοπάθειες. Τρίτος και τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Νικόλαος Λαζαρίδης, Ωτορινολαρυγγολόγος, επικ. Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, ο οποίος μίλησε για την χρήση της ανθρώπινης φωνής.

Κατά την εσπερίδα προήδρευσε η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ κ. Βασιλική Κώστα, η οποία είναι και η συντονίστρια της Ιατρικής Εβδομάδος.

Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σοφία Κατή και εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου ο κ. Ιωάννης Καραγιαννόπουλος, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ο οποίος θα προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού το διήμερο 28-29 Μαΐου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο