23 Μαΐου 2019

Παρουσιάστηκε το νέο τουριστικό έντυπο της Βέροιας σε ειδική εκδήλωση στην Μπαρμπούτα


Το νέο τουριστικό έντυπο για τη Βέροια παρουσίασε την Τετάρτη το βράδυ στην Συναγωγή, η Αντιδημαρχία Τουρισμού. Πρόκειται για έναν χάρτη τσέπης, που παρουσιάζει σε τρεις γλώσσες (Ελληνική, Εβραϊκά και Αγγλικά) δυο πολύ σπουδαία μνημεία της Βέροιας, την αρχαιότερη Συναγωγή στη Βόρεια Ελλάδα και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. 


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, ο αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Μωρίς Σαπόρτα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Νίκος Μωυσιάδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης και η δημοτική σύμβουλος Θωμαή Στιόκα.

Στην εκδήλωση βγήκαν και δυο ειδήσεις. Η πρώτη αφορά την κατασκευή δημόσιων τουαλετών στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, η Μητρόπολη παραχώρησε έναν χώρο πίσω από το μνημείο, έχει γίνει η μελέτη, έχει κατατεθεί στην αρχαιολογία, έχουν γίνει οι παρατηρήσεις από τους αρχαιολόγους και σύντομα θα προχωρήσει η υλοποίηση.


Η δεύτερη είδηση αφορά την κατασκευή ενός μνημείου στην περιοχή της Μπαρμπούτας, στην μνήμη των Εβραίων της Βέροιας που έπεσαν θύματα των Ναζί. Η πρόταση κατατέθηκε από τον Μητροπολίτη και έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Κώστας Βοργιαζίδη ο οποίος δεσμεύτηκε μετά τις εκλογές να προχωρήσει το θέμα.


Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συναυλία με το μουσικό τρίο Da Capo Compo Acoustic με Σεφαραδιτικα και αλλά τραγούδια .

Da Capo Compo
Νίκη Αποστολίδου, τραγούδι 
Στέλλα Τέμπρελη, τσέλο 
Λένα Τσαμπάζη, κιθάρα


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

Easy Education

Tsiflidis SecurityΕγγραφή στο newsletter