Περιοδεία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στ. Κυμπουρόπουλου στην Ημαθία


Στη Βέροια, στον πολυχώρο της Ελιάς, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (6/5) ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, γιατρός, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, για τις θέσεις το κόμματος απέναντι στην Ευρώπη και στις ευρωεκλογές. 

Πριν από την ομιλία, έδωσε συνέντευξη Τύπου, στο «Αιγές Μέλαθρον» παρουσία των τοπικών στελεχών Κώστα Ζιώγα και Γιώργου Μηνά, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται για διοργάνωση του κόμματος αλλά των φίλων του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που προσκλήθηκε μετά από πρόταση του Αντώνη Κουφόπουλου.

Κατά την παραμονή του στη Βέροια, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και συναντήθηκε με εκπροσώπους κοινωνικών συλλόγων και ΑμΕΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα είναι παντού τα ίδια.

«Όταν είσαι ανάπηρος, δεν είσαι μόνο ανάπηρος, είσαι πολίτης της κοινωνίας με όνειρα, φιλοδοξίες, ανασφάλειες και προβληματισμούς, που έχει ο καθένας» τόνισε ο κ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, για την παρούσα κατάσταση στο χώρο αυτό, έκανε λόγο για ένα σύστημα που όχι μόνο δεν λύνει, αλλά δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες. Εάν δεν μειωθεί η γραφειοκρατία και παράλληλα να λειτουργήσει με σύγχρονους όρους η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, κανένα πρόβλημα που αφορά πολίτες με αναπηρία, δεν πρόκειται να λυθεί.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος πιστεύει ότι είναι η ώρα -εάν εκλεγεί- να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αγωνιστεί, ώστε να ξαναβάλει η Ευρώπη στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις αξίες του, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αναπηρία, μέσα από την Παιδεία.

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει την χθεσινή κατάθεση πρότασης μομφής από τη Ν.Δ. κατά του υφ. Υγείας Π. Πολάκη, για όσα ανέφερε για τον ίδιο και γενικότερα για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες, είπε ότι η αναφορά του κ. Πολάκη δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά είναι ένα βαθιά πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.

«Χαίρομαι που η Ν.Δ. αντιλήφθηκε τί σημαίνει αναπηρία και τί σημαίνει η ανεξάρτητη διαβίωση. Αυτό δείχνει το μέλλον, δείχνει την προοπτική και είναι μία πολιτική πράξη. Άρα δεν είναι μια κουβέντα για τον Κυμπουρόπουλο και τον Πολάκη, είναι μία συζήτηση για το τί πολιτική θέλουμε…», επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Πηγή: laosnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο