ex-Αιρετικά: Τάζουν... ρουσφετάκια για να μην είναι υποψήφιοι απέναντι


Επειδή πολύ το ρίξαμε στον... χαβαλέ, αλλά υπάρχουν και χοντράδες στις δημοτικές εκλογές της Βέροιας, σήμερα φίλη μου και φίλε θα ασχοληθούμε με ένα σύνηθες κατά πως φαίνεται και συνάμα αισχρό φαινόμενο. 

Ο λόγος για την προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να αποσπούν υποψηφίους από συνδυασμούς, τάζοντάς τους διάφορα... ρουσφετάκια!

Πρόσφατη δημόσια ομολογία ήταν από υποψήφια δημοτική σύμβουλο Βέροιας, που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, χωρίς βέβαια να κατονομάσει (για ευνόητους λόγους) το πρόσωπο, έκανε μια σοβαρή καταγγελία, ότι της ζητήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά της με αντάλλαγμα (άκουσον - άκουσον) πρόσληψη στα δίμηνα! Το πιο ωραίο είναι ότι ο εν λόγω "νταλαβερτζής" δεν είναι μέλος της παρούσας δημοτικής αρχής, αλλά προσδοκά να είναι στην επόμενη... Όσον αφορά στην ταυτότητά του, υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες: "Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βέροιας σε συγκεκριμένο συνδυασμό και υπάλληλος της Περιφέρειας Ημαθίας".

Προφανώς οι περισσότεροι δεν πέφτετε από τα σύννεφα. Όλοι λίγο - πολύ έχουμε ακούσει παρόμοιες αναφορές, ταξιματάκια, υποσχέσεις κλπ. Ωστόσο, για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται η σαπίλα και οι μέθοδοι που μετέρχονται οι πάσης φύσεως "μάγειροι". 

Μετά την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, που απαξίωσε την πολιτική ζωή και απομάκρυνε τους πολίτες από το ενδιαφέρον τους για τα κοινά, θα περίμενε κανείς να εκλείψουν οι παλαιοκομματικές αυτές κατάπτυστες πρακτικές. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, πάνω σε τέτοιες λογικές επιχειρείται να στηθεί ένα νέο σύστημα. 

Δυστυχώς, αν και έχουμε πληροφορηθεί το όνομα που φέρεται να έκανε αυτή την προσπάθεια, η καταγγέλλουσα δεν το αναφέρει, προφανώς για να μην μπλέξει σε άλλες ιστορίες. Ωστόσο, θεωρούμε ότι κάποτε τα στόματα πρέπει να ανοίγουν. Όσο και αν έχει στηθεί από διάφορες πλευρές ένα σύστημα τρομοκράτησης (με απειλές, μηνύσεις κλπ), εμείς είμαστε διατεθειμένοι να πέσουμε στην... πυρά μαζί με όποιον καταγγείλει επώνυμα τέτοιες πρακτικές. 

ΥΓ: Αν και μιλάμε για ένα συγκεκριμένο άτομο, δεν είναι και το μοναδικό... Αλλά όσο δεν ξεμπροστιάζονται όλοι αυτοί, θα συνεχίζουν το... έργο τους!

ΥΓ2: Για να τάζεις θέσεις σε 2μηνα (κουβαρντιλίκια ρε, όχι χαζά!) πρέπει να είσαι (ή να γίνεις) και Δημοτική Αρχή. Έτσι για να μην τρελαθούμε κιόλας!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο