Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: Άκαιρες και χωρίς κανένα αντίκρυσμα τις υποσχέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης


ΔΤ από Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας: Αμέσως μετά το τέλος των δύο συσκέψεων (την πρώτη που προκάλεσε η αντιπεριφέρεια Ημαθίας και την δεύτερη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητήσαμε και πραγματοποιήσαμε  συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη και του εκθέσαμε τις αμφιβολίες και τις αντιρρήσεις μας σε ότι αναφορά τις προτάσεις του ΥΠΑΑΤ αναφορικά με την κρίση στο επιτραπέζιο ροδάκινο.

Θεωρούμε άκαιρες και χωρίς κανένα αντίκρυσμα τις υποσχέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Υποσχέσεις που αφειδώς μπορεί να μοιράζει γνωρίζοντας πολύ καλά πως σε δεκαπέντε ημέρες, τα πολιτικά πράγματα στον τόπο θα είναι διαφορετικά και ο ίδιος δεν θάναι υπουργός. 

Δυστυχώς οι πολιτικές της κυβέρνησής του τα τέσσερα τελευταία χρόνια στο θέμα του ροδάκινου, και της διαχείρισης της κρίσης του, από την πλευρά του Υπουργείου αποδείχθηκαν καταστροφικές.
Σκόπιμα θεωρούμε ότι ποτέ δεν προσκληθήκαμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας οι οποίες ήταν στην κατεύθυνση της στήριξης του προιόντος και των αγροτών-παραγωγών.

Αλλά και στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης η οποία θα έπρεπε νάχε γίνει πολύ νωρίς. 
Στην ουσιαστική κατεύθυνση των νέων αγορών και   της προώθησης των προϊόντων .
Του εν γένει προγραμματισμού και της κατεύθυνσης της καλλιέργειας.
Επιμένουμε πως καμία από τις μέχρι σήμερα προτάσεις του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας στα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν εισακούστηκε παρ ότι επανειλλημένως και δημόσια αναφερθήκαμε.
Μόνον  προσκληθήκαμε στην τελευταία  χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ και όχι τυχαία εν όψει εκλογών. 
(και για να μην αδικήσουμε τον υπουργό για την τιμή των όπλων προσκληθήκαμε ως μεμονομένος Αγροτικός Σύλλογος και τον περασμένο Ιανουάριο λίγο πριν τις κινητοποιήσεις όχι για να εισακουστούμε παρά μόνο ν ακούσουμε έναν περιχαρή Υπουργό να μας λέει πόσο πολύ  «δήθεν»  στηρίζει το ροδάκινο). 
Λυπούμαστε γιατί χάθηκε μια καίρια τετραετία και μαζί μ αυτήν και η σημαντική καλλιέργεια για την περιοχή. Η καλλιέργεια του επιτραπέζιου ροδάκινου. 

ΓΙΑ ΤΟΝ α.σ.γ.Βεροιας 
Αντιπρόεδρος                                                  Πρόεδρος 
Γιάννης Βράνας                                            Αναστάσιος Χαλκίδης 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο