Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις των ΚΕ' Παυλείων - Το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) στο "Βήμα" η κορύφωσή τους


Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας τελέστηκε με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του και ιδρυτού της Εκκλησίας των Βεροιέων. 


Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών: ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο  Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης κ. Πρόδρομος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ἐπίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Επίσκοπος Σάχτυ και Μιλέροβο κ. Σίμων, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρωσσίας, o Επίσκοπος Ναϊσού κ. Αρσένιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας, ο Ἐπίσκοπος Τουλτσέας κ. Βησσαρίων, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ο Μητροπολίτης Ρούσσης κ. Ναούμ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ο Μητροπολίτης Ζουκδίδι καί Τσαΐσι κ. Γεράσιμος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Γεωργίας,  ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας και ο επιχώριος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων.


Το θείο λόγο κήρυξε ο  Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος τον οποίο προσεφώνησε ο  Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων


Στην διάρκεια του Εσπερινού τέθηκε σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Απ. Ανδρέου από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη μας καθώς και το λείψανο του Απ. Παύλου.

Κορυφώνονται το Σάββατο 29 Ιουνίου οι εκδηλώσεις

Το πρωί του Σαββάτου (29/6) θα τελεστεί όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον παλαιό  Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας (7.00 - 11.00), ενώ το απόγευμα της ίδια μέρας θα γίνει λιτανεία προς το «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου και  πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιῶν (19:00 - 21:00). 





Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο