Ολοκληρώθηκαν τα ΚΕ' Παύλεια με τον εσπερινό στο "Βήμα" (βίντεο - φώτο)


Με τον υπαίθριο διορθόδοξο αρχιερατικό εσπερινό στο Βήμα του Απ. Παύλου στη Βέροια ολοκληρώθηκαν τα ΚΕ' Παύλεια, που διοργάνωσε για 25η χρονιά η Μητρόπολη Βεροίας. 

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και συμμετείχαν εκπρόσωποι από την πλειοψηφία των Πρεσβυγενών και Νεότερων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησίων, ενώ παρέστησαν οι τοπικές αρχές και πιστοί. 

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι: Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης κ. Πρόδρομος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Ἐπίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Επίσκοπος Σάχτυ και Μιλέροβο κ. Σίμων, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρωσσίας,  Επίσκοπος Ναϊσού κ. Αρσένιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας, Ἐπίσκοπος Τουλτσέας κ. Βησσαρίων, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Μητροπολίτης Ρούσσης κ. Ναούμ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, Μητροπολίτης Ζουκδίδι καί Τσαΐσι κ. Γεράσιμος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Γεωργίας,  Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας και ο χοροστατών Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Βεροίας, με αφορμή τα 25 χρόνια από την έναρξη των Παυλείων και τον επετειακό χαρακτήρα της χρονιάς, έκανε απολογισμό των δράσεων και εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχή πορεία του θεσμού στον χρόνο. 

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Χρήστος Σιμούλης, ο διοικητής της ΠΥ Βέροιας αντιπύραρχος Νικόλαος Παλαμούτης, ο διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. Αστ/κος Δ/ντης Διονύσιος Κούγκας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,  ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Νίκη Καρατζιούλα, Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, καθηγητές - μέλη της επιστημονικές επιτροπής συνεδρίου των Παυλείων κ.α., ήταν μεταξύ των επισήμων που παρέστησαν στην ακολουθία.

Δείτε δύο βίντεο από ζωντανή μετάδοση του InVeria.gr kai σχετικές φωτογραφίες από τον υπαίθριο εσπερινό:

























Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο