Συμμετοχή της ΠΚΜ σε διεθνή έκθεση στο Μάλμε της Σουηδίας


ΔΤ από Π.Ε. Ημαθίας: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο  της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετέχει  στη Διεθνή Έκθεση – ECO LIFE SCANDINAVIA & NORDIC ORGANIC FOOD FAIR 2019, που θα  πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Malmo  Massan στο Μάλμο της Σουηδίας στις 13 με 14 Νοεμβρίου 2019. 

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας  στην εν λόγω έκθεση είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των αγροτικών  ( βιολογικών και μη ) ποιοτικών προϊόντων της στην αγορά της Σκανδιναβίας και η ενίσχυση  ης εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό  τομέα.

Η Eco Life Scandinavia  & Nordic Organic Food Fair  είναι η μοναδική, αποκλειστική και διπλή Επαγγελματική Έκθεση για όλες τις χώρες της  Σκανδιναβίας (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ισλανδία), οι οποίες και αποτελούν  την Νο1 αγορά στην  Ευρώπη στην κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων. Η Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση για πρώτη φορά το 2018 με μεγάλη επιτυχία. Την εκδήλωση  του 2018 επισκέφτηκαν 4.488 αγοραστές  από 66 χώρες.

 Επισημαίνεται ότι, η έκθεση υλοποιείται κάθε  χρόνο σε διπλή μορφή (ενιαίο χώρο) και προσελκύει σημαντικούς και εξειδικευμένους επισκέπτες. Eco Life Scandinavia  είναι το νέο όνομα της γνωστής διεθνούς έκθεσης Natural Products Scandinavia, η οποία  από φέτος θα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες προϊόντων:

Free From & Vegan - Θρεπτικά και  υγιεινά τρόφιμα και ποτά (μη- αλκοολούχα)
Natural Health - Συμπληρώματα διατροφής,  βιταμίνες, μπάρες, φυτικά   παραφάρμακα, κλπ.
Natural Beauty & Spa Show – Προϊόντα ομορφιάς,  περιποίησης και καλλυντικά
Natural Living - Οικολογικά προϊόντα, ρούχα και υφάσματα κλπ 

Αντίστοιχα η Nordic Organic Food Fair αφορά  μόνο πιστοποιημένα βιολογικά τρόφιμα και ποτά και από φέτος θα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες  προϊόντων:

Organic Food Products – ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντα, Φρέσκα Φρούτα & Λαχανικά, Dressings, Σάλτσες, Dips, Μπαχαρικά, Καρυκεύματα, Βότανα, Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα, Ζυμαρικά, Δημητριακά, Όσπρια Μέλι, Μαρμελάδες, Ζαχαρώδη, Ξηροί καρποί, Καφέδες, Ροφήματα, Νερά, Χυμοί, Αναψυκτικά, Ελαιόλαδο, Ελιές & Προϊόντα  ελιάς
Naked Drinks - Για 1η φορά στην  έκθεση θα λειτουργήσει ειδικός χώρος για τα φυσικά & βιολογικά αλκοολούχα ποτά (craft  μπύρες, κρασιά, αποστάγματα, λικέρ κλπ)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει  εξασφαλίσει την ενοικίαση ενιαίου προνομιακού χώρου 42τ.μ. στο εκθεσιακό  κέντρο Malmo  Massan για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας  που περιλαμβάνει:

Ετοιμοπαράδοτα περίπτερα με βασικό εξοπλισμό  βάσει προδιαγραφών
Προμετωπίδα με σήμανση της Περιφέρειας  και σήμανση της  χώρας
Λειτουργικές ανάγκες περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση  ρεύματος, όχι 24ωρο)
Αποστολή των εκθεμάτων βάσει προδιαγραφών  που θα δώσει η ανάδοχος εταιρεία (όχι η επιστροφή τους)
Βασική καταχώρηση στον έντυπο και ηλεκτρονικό  κατάλογο της έκθεσης
Άριστη εξυπηρέτηση από την ομάδα της  αναδόχου εταιρίας για την εύρυθμη λειτουργία της συμμετοχής αλλά και την κάλυψη αναγκών  κατά την προετοιμασία αλλά και  καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης
Πρόσκληση αγοραστών του κλάδου για επίσκεψη  στο χώρο συμμετοχής.
Παροχή στοιχείων για την  αγορά

Οι επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία  διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας (σε ξεχωριστό stand περίπου 5 τ.μ. ανά  επιχείρηση) να αποστείλουν συμπληρωμένο το συνημμένο  έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος- φόρμα-συμμετοχής στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044, όχι αργότερα από την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019.

Σημειώνεται  ότι λόγω του περιορισμένου  αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης  και αν διαθέτει τις απαραίτητες  πιστοποιήσεις,
τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά  πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας,
την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων  Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Κ.Μ.,
τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν  ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Παραμένουμε  στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε  πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις  εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330395, κ. Γεώργιος Γκανάτσιος και 2313330428 κ. Γεώργιος Φανέλης ΚΑΙ για την Π.Ε Ημαθίας με την κα Όλγα Τσεχελίδου στο τηλ.2331350152 & κα Ιωάννα Κεχαγιά τηλ. 2331350142.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο