ex-Αιρετικά: Περιμένουμε νέα για Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας, Τελωνείο και παλιά δικαστήρια Βέροιας!


Αποκτήσαμε, λοιπόν, νέα Βουλή, νέο Πρωθυπουργό και νέα κυβέρνηση... Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που αναλαμβάνει την τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορίστηκε ο νέος "καπετάνιος" και 51 άτομα ορίστηκαν από αυτόν ως μέλη του υπουργικού του συμβουλίου. 

Πέρα από τους γενικούς σχολιασμούς, ειδικά για την Ημαθία επικεντρώθηκαν σε δύο σημεία, την υπουργοποίηση του εν ενεργεία στελέχους του ΚΙΝΑΛ (μέχρι λίγη ώρα αργότερα από την ανακοίνωση που διεγράφη) του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μέχρι και το 2007 ήταν βουλευτής Ημαθίας και η ανάληψη θέσης υφυπουργού Οικονομικών από τον βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο

Όσον αφορά στον άλλοτε "Ημαθιάρχη" Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πέρα από την "μετακόμιση" στην δεξιά παράταξη, το σχόλιο ένα θα μπορούσε να είναι: Πήγε εκεί που έχει... ένσημα και επιδόσεις. Προφανώς ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να βάλει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κάνει την... δύσκολη δουλειά σε έναν τομέα κρίσιμο, την Δημόσια Τάξη (κατά το παλαιότερα λεγόμενο). Προφανώς δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια (ή δεν είναι κυρίως τα Εξάρχεια) το πρόβλημα. Τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις υπάρχει σοβαρό θέμα ανομίας διαχρονικά το οποίο, λόγω της κρίσης και ενδεχομένως και λόγω λάθος χειρισμών, έχει επιδεινωθεί. Αλλά και στην περιφέρεια, η υποστελέχωση των αστυνομικών διευθύνσεων έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια σε πολλές περιοχές. 

Στα πιο... τοπικιστικά, να θυμίσουμε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε φέρει Σχολή Αστυφυλάκων στη Νάουσα (που έκλεισε) και την Σχολή Μετεκπαίδευση της ΕΛ.ΑΣ. στο Πανόραμα της Βέροιας (που λειτουργεί και μάλιστα αναβαθμίζεται συνεχώς). Συνεπώς, γεννάται η προσδοκία για κάτι αντίστοιχο και πάλι από τον Ημαθιώτη Υπουργό.

Η περίπτωση του Απόστολου Βεσυρόπουλου είναι πιο... γραφείου, καθώς αναλαμβάνει πόσο σχετικά με την φορολογία και την δημόσια περιουσία. Πέρα από τα γενικά φορολογικά που όλοι αναμένουν (σύμφωνα με τις δεσμεύσεις) φοροελαφρύνσεις, στην Ημαθία αναμένουμε δύο σημαντικές κινήσεις από μέρους του, καθώς άπτονται στο αντικείμενό του, άμεσα ή έμμεσα: Την άμεση διεκπεραίωση των όποιων εκκρεμοτήτων για την ανακατασκευή του χώρου της αγοράς της Κουλούρας και την μετεγκατάσταση του Τελωνείου Βέροιας και την αποτελμάτωση του ζητήματος με το παλιό δικαστικό μέγαρο της Βέροιας, που "ερημώνει".

Για να δούμε, θα έχουμε κάποιο θετικό ή απλά θα μείνουμε στην... χαρά;

ΥΓ: Υπάρχει έντονη φήμη ότι ο παλαιός "Ημαθιάρχης" του ΠΑΣΟΚ που σήμερα ορκίζεται υπουργός του Μητσοτάκη δέχτηκε ήδη... οχλήσεις από γνωστό πολιτικό πρόσωπο που συνυπήρχαν μέχρι πρόσφατα στον ίδιο χώρο, αλλά την... έκανε νωρίτερα και τελικά απέτυχε στην εκτέλεση άσκησης κυβίστησης... 

ΥΓ2: Τελικά, είτε ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, είτε ψηφίζεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚους Υπουργούς θα έχεις. Πάρ' το απόφαση, να πάμε παρακάτω!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο