Κατασκήνωση 5ης ομάδας και 5ης αγέλης των Προσκόπων Βέροιας


Δελτία Τύπου από το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας: Ολοκληρώθηκε και φέτος η κατασκήνωση της 5ης Ομάδας Προσκόπων Βεροίας στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς Βερμίου από 22 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου 2019.Οι πρόσκοποι και προσκοπίνες μας, γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές, τα τραγούδια και τα παιχνίδια τους, τις όμορφες πλαγιές του Βερμίου.

Στην φετινή κατασκήνωση πήραν μέρος 14  Πρόσκοποι (11-15 ετών) με  Αρχηγό τον κ. Τσορπατζιάν Αντώνη και επιτελείο τους βαθμοφόρους-ανιχνευτές: κ.Βουγιούκα Ανδρέα κ.Ιορδανίδη Γιώργο, κ.Κιοσέογλου Αβραάμ, κ.Μπογιατζή Γιάννη και την κα Παπαδημητρίου Άρτεμης.

Το επιτελείο ήταν, ουσιαστικά, οι αρχηγοί μιας μεγάλης οικογένειας που με σύμμαχο τον καλό καιρό έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά τους -μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο δραστηριότητες- να περάσουν δέκα φανταστικές ημέρες μέσα στην φύση , μακριά από τις τηλεοράσεις τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και τα κινητά τηλέφωνα.

Σε μία δύσκολη χρονιά, για την κοινωνία μας, οι πρόσκοποι τήρησαν, όπως πάντα, την υπόσχεσή τους και οι μικροί κατασκηνωτές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν την έννοια τη ευγενούς άμιλλας, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους ,να ενταχθούν σε μικρές ομάδες, να αναπτύξουν τις αθλητικές και καλλιτεχνικές τους ικανότητες, να έρθουν σε επαφή με την φύση και να νοιώσουν το μέγεθος και το μεγαλείο της αλλά και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους εφαρμόζοντας όλες τις προσκοπικές τους γνώσεις που αποκόμισαν κατά την διάρκεια της χρονιάς.


Οι δραστηριότητες της φετινής κατασκήνωσης περιελάμβαναν : τουρνουά ομαδικών αθλημάτων , μεγάλα παιχνίδια με κώδικες , πεζοπορίες στην γύρω περιοχή ,εκπαίδευση πάνω στις προσκοπικές γνώσεις διαβίωσης στο ύπαιθρο (μεγάλες κατασκευές ανέσεων διαβίωσης με σχοινιά και καστανιές , μαγείρεμα στις βουνοκορφές της περιοχής κα) καθώς και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων αθλητικών και μη. Χάρη, λοιπόν, στην προσεκτική προετοιμασία του προγράμματος τα παιδιά γνώρισαν πρωτότυπες δραστηριότητες, όπως: το waterball, την αναρρίχηση αλλά και γνώρισαν τον έναστρο ουρανό μας μέσα από το «σεμινάριο» αστρονομίας. Μα ποιο πολύ από όλα γνώρισαν πολλά χρήσιμα πράγματα γύρω από τις συνήθειές τους, την ατομική υγιεινή τους αλλά και τη ζωή τους στη φύση.


Το βράδυ της τελευταίας ημέρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη «Πυρά Λήξης της Κατασκήνωσης» όπου σατιρικά σκετς – τραγούδια βγαλμένα μέσα από την ζωή της κατασκήνωσης έδωσαν ένα χαρούμενο φινάλε στην κατασκήνωση μας .

Κανείς δεν κατάλαβε πως πέρασαν σχεδόν έξι (6) ημέρες και το βράδυ της 29 Ιουνίου τα παιδιά γύρισαν πίσω έχοντας μαζί τους όχι μόνο μια απλή αναμνηστική μαντίλα της κατασκήνωσης αλλά αμέτρητες αναμνήσεις από τη ζωή στη φύση, τη ζωή στο δάσος με όλες τις δραστηριότητες, τα αστεία και τα τραγούδια από το πρωί ως το βράδυ. Έχοντας αξέχαστες αναμνήσεις από την προσκοπική κατασκήνωση, από…. την προσκοπική ζωή!!!


Κατασκήνωση 5ης Αγέλης: Οι Γαλάτες ταξίδεψαν στο χωριό τους


Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και οι Γαλάτες μας προσκαλούν να ταξιδέψουμε στο χωριό τους. Έτσι λοιπόν τα Λυκόπουλα της 5ης Αγέλης Βεροίας ξεκινούν την επίσκεψη τους στο ανυπότακτο χωριό των Γαλατών την «ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΒΕΡΜΙΟΥ» όπου μας υποδέχονται με χαρά οι γνωστοί μας σε όλους Γαλάτες.

Ήταν όλοι πραγματικά χαρούμενοι που βρεθήκανε μαζί μας!!! Πρώτα απ’όλα παίξαμε ώστε να γνωριστούμε μεταξύ μας και να γνωρίσουμε ποιοι θα είναι οι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το μοναδικό και μαγικό ταξίδι. Μετά ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το χωριό και τους χώρους που θα μας φιλοξενούσαν. Τα παιδιά έτρεχαν πίσω από τους ήρωες μας και επισκέφθηκαν κάθε σημείο του Γαλατικού χωριού, από τις «Γεύσεις της Μιμίνας» (μαγειρείο) μέχρι στο «Ότι ζητείς θα το βρεις στου Αυτοματίξ» (αποθήκη υλικών) και στο «Ωδείο» του Κακοφονίξ (χώρος πυράς).


Η μέρα κυλάει υπέροχα και όλοι προετοιμάζονται για το γαλατικό μεσημεριανό τσιμπούσι, αλλά ξαφνικά από το πουθενά , κάτι φωνές ακούγονται!!! Ένας καταϊδρωμένος και κατακόκκινος Γαλάτης έρχεται προς το μέρος μας και λέει «Καταστροφή!!! Οι Ρωμαίοι απήγαγαν τον Πανοραμίξ» και όλοι μεμιάς σκεφτήκαμε ότι οι Ρωμαίοι απήγαγαν τον Πανοραμίξ για να φτιάξει μαζικό ζωμό για εκείνους!!!!!

Ένα ταξίδι περιπέτειας ξεκινάει σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για να βρούμε που έχουν φυλακίσει οι Ρωμαίοι τον Πανοραμίξ. Ο Αστερίξ και Οβελίξ με την βοήθεια των λυκοπούλων ξεκινάνε με πρώτο σταθμό του ταξιδιού τους το Παρίσι όπου τα παιδιά μάθανε να κάνουνε τρουφάκια με έναν παγκοσμίου φήμης σεφ


Την επόμενη ημέρα ακολούθησε η επίσκεψη τους στην Αίγυπτο όπου τα παιδιά με την βοήθεια του Αυτοματίξ ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και φτιάξανε τις δικές τους γαλατικές στολές με το δικό τους στυλ και χαρακτήρα. Η επίδειξη των στολών έγινε κάτω από τον έναστρο ουρανό!!!

Επόμενος σταθμός μας την τρίτη ημέρα της κατασκήνωσης το νησί της Αφροδίτης (πρώτη ημέρα νερού) όπου το πρωί τα παιδιά έπαιξαν με τις νεροτσουλήθρες και διάφορα άλλα παιχνίδια με νερό ενώ υπήρξε και βραδιά θεματικής ταινίας για την χαμένη «Ατλαντίδα».

Τέταρτη ημέρα της κατασκήνωσης και μέσα στο δάσος ακούγονται Ρωμαϊκές φωνές. Όλοι τρέχουνε μήπως και τους προλάβουνε αλλά το μοναδικό που βρίσκουνε είναι ένα στοιχείο… ότι πάνε στην Γηραιά Αλβιώνα … Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τους αφήσουμε να γλυτώσουν έτσι εύκολα!!!

Βρετανία ετοιμάσου για την επίσκεψη μας …Ρωμαίοι ετοιμαστείτε και εσείς!!! Ξεκινάμε πορεία από το κατασκηνωτικό μας Κέντρο μέχρι το πυροφυλάκιο και όλοι προσπαθούσαν να αποτυπώσουν το τοπίο που έβλεπαν στο χαρτί .Το απόγευμα ακολουθούν και πάλι παιχνίδια του νερού.

Τελευταία μέρα ο Αστερίξ και ο Οβελίξ με τα λυκόπουλα έφτασαν στην Ελλάδα. Εκεί έμαθαν να φτιάχνουν χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι και ετοίμασαν σκετσάκια για την πυρά λήξης που ακολουθούσε το απόγευμα του Σαββάτου. Εκεί οι γονείς θα πάρουν μια πολύ μικρή γεύση από τις περιπέτειες που πέρασαν τα παιδιά τους. Εκεί όλοι μαζί -μικροί και μεγάλοι- βρέθηκαν στην πυρά, για το «αντίο» και για την «καλή αντάμωση» τον Σεπτέμβριο για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς.


*** 

Αν θέλεις και εσύ να χαρείς και να ζήσεις αξέχαστες προσκοπικές στιγμές από κοντά, νέες δράσεις σε μέρη που δεν πάνε οι άλλοι , σε μέρη που ίσως να μην πας ποτέ , σε μέρη που θα θυμάσαι για πάντα , τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την λέσχη μας στην οδό Γοργοποτάμου 7 κάθε Σάββατο 12:00-14:00 και 17:00-20:00 ή στο τηλ 2331062821 ή να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μας στο www.proskopoi.gr ή να στείλεις email στο info@proskopoi.gr

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος
Προσκόπων Βέροιας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια