Λάμπες led, για οικονομία κι οικολογική φροντίδα σ’ ένα



Το ν’ αναγνωρίζεις την οικολογική σου ευθύνη είναι μια δουλειά που όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε λιγότερα ή περισσότερα γύρω από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον από υπερεκμετάλευση των πηγών ενέργειας και των αγαθών του πλανήτη. Ωστόσο, αρκετοί από εμάς δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με τους τρόπους με τους οποίους οι νέες και επερχόμενες τεχνολογίες μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και συνεπώς να ωφελήσουν τον πλανήτη. Ένα καλο παράδειγμα είναι οι λάμπες led που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο σε παγκόσμια εμβέλεια. Αυτό οφείλεται σε πολύ συγκεκριμένους κι ισχυρούς λόγους:

1)              Επάρκεια ενέργειας

Οι λάμπες led είναι 80% πιο αποτελεσματικές από τις παραδοσιακές λάμπες, αφού σχεδόν το 95% της ενέργειας που καταναλώνουν οι λάμπες led ή η led ταινία μετατρέπεται σε φως και μόνο το 5% αυτής χάνεται στην καύση. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι λάμπες led καίνε πολύ λιγότερες κιλοβατόρες για να προσφέρουν το ίδιο με αυτό που κοστίζουν ακριβότερα οι κοινές λάμπες. 

2)              Μη τοξικά υλικά κατασκευής

Ένας άλλος λόγος που οι λάμπες led και η led ταινία έχουν οικολογικό πνεύμα είναι η ίδια τους η κατασκευή που δεν βασίζεται σε επικίνδυνα υλικά. Κατασκευάζονται από μη τοξικές ευθείες φωτιστικές γραμμές που βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος αφού δεν προκαλούν περαιτέρω ρύπανση. 

3)              Απαιτούν λιγότερες λάμπες

Τα led φώτα έχουν μια καλύτερης ποιότητας διανομή φωτός και καταφέρνουν να επικεντρώνουν το φως τους προς μια κατεύθυνση σε αντίθεση με τους συμβατικούς φωτισμούς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με λίγες λάμπες led, πετυχαίνεις ένα άριστο, οικολογικό και φωτεινό αποτέλεσμα, που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. 

4)              Μακροβιότερη διάρκεια

Τα led φώτα διαρκούν 6 φορές περισσότερο από τις παραδοσιακές λάμπες, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής κι άρα το κόστος που αυτά επιφέρουν σ’ έναν ιδιοκτήτη. Η μεγάλη διάρκεια ζωής που έχουν οι λάμπες led είναι άλλος ένας τρόπος με τον οποία τα φώτα led ωφελούν το περιβάλλον αφού δε χρειάζεται ν’ αγοράσεις έξτρα λάμπες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κι άρα μειώνεται τόσο η κατανάλωση ενέργειας όσο κι η κατανάλωση υλικών αγαθών. 

Καταληκτικά, είδαμε τους βασικούς και ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους οι λάμπες led ωφελούν το περιβάλλον, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και την χρήση τοξικών υλικών. Αν θέλετε να κάνετε μια στοχευμένη έρευνα αγοράς πάνω σε φωτισμούς led, μπορείτε να επισκεφτείτε το eleniselectric.gr για μια ευρεία γκάμα από φωτιστικά προϊόντα όπως λάμπες led, led ταινίες, κάμερες εξωτερικού χώρου και προβολείς Led. 




Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο