Πλήθος αρχιερέων, εκπροσώπων τοπικών αρχών και πιστών ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Βέροιας για την ονομαστική του εορτή (φώτο)


Τα ονομαστήριά του γιορτάζει σήμερα, Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων

Το πρωί, ο Μητροπολίτης προεξήρχε σε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Παλαιό Μητοπολιτικό Ναό της Βέροιας, στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος


Από πλευράς επισήμων ήταν παρόντες ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, αντιδήμαρχοι, εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρώτος συνεργάτης του Μητροπολίτη Βέροιας, σημερινός Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ενώ στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους αρχιερείς, τους κληρικούς, τις τοπικές αρχές και τους πιστούς για την παρουσία τους, αλλά και για τα 25 χρόνια που είναι δίπλα στον ίδιο και την τοπική Εκκλησία. 

Στη συνέχεια ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων δέχτηκε ευχές των τοπικών αρχών και των πιστών στο Επισκοπείο, ενώ το απόγευμα θα δεχθεί ευχές στη Μονή Παναγίας Δοβρά. 




























 







Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο