Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν δεν πίνετε νερό


Το νερό είναι ένα απαραίτητο συστατικό της διατροφής μας, το οποίο πρέπει όλοι να λαμβάνουμε καθημερινά στη σωστή ποσότητα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας χάνουμε νερό από το σώμα μας για την εκπλήρωση διάφορων λειτουργιών, και έτσι θα πρέπει να αναπληρώνουμε την ποσότητα αυτή νερού που χάνεται. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ποσότητα του νερού που ο κάθε άνθρωπος πρέπει να πίνει καθημερινά, εξαρτάται από το βάρος του καθώς και από τις δραστηριότητές του. Σε γενικές γραμμές πάντως, στις γυναίκες συστήνεται η κατανάλωση 2 λίτρων νερού καθημερινά και στους άνδρες η κατανάλωση 2,5 λίτρων. Όταν η ποσότητα που λαμβάνετε καθημερινά δεν αντιστοιχεί στην παραπάνω ή είναι αρκετά λιγότερη, τότε μία σειρά από προβλήματα μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους.

Μία σημαντική επίπτωση της έλλειψης νερού στην υγεία είναι ότι πέφτει ο ρυθμός του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα να μη χάνετε τις θερμίδες που θα έκαιγε από μόνος του ο οργανισμός. Επίσης, η μη κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού, έχει ως αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο φαγητό. Η καλύτερη λύση για να το αποφύγετε αυτό είναι να πίνετε ένα με δύο ποτήρια νερό πριν το κάθε γεύμα σας. Μακροπρόθεσμα, αυτή η συνήθεια θα σας βοηθήσει να χάσετε και περισσότερα κιλά στο πλαίσιο μία δίαιτας.

Είναι γεγονός ότι η έλλειψη νερού μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό κόπωση και εξάντληση. Αυτό οφείλεται στην πτώση της αρτηριακής πίεσης, στην επιβράδυνση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο, καθώς και στην αύξηση της καρδιακής συχνότητας.

Οι επιπτώσεις δε σταματούν εδώ, καθώς η μη επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα, και κατ’ επέκταση οξυθυμία. Η τελευταία είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται και από πονοκέφαλους, καθώς και από την απώλεια συγκέντρωσης.

Εάν ορισμένες φορές σας πιάνουν μυϊκές κράμπες, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η εμφάνισή τους μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη νερού. Η τελευταία προκαλεί λιγότερη κυκλοφορία του αίματος, ενώ ταυτόχρονα οι μύες του σώματος καθίστανται πιο σκληροί απ΄ ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Η επάρκεια νερού στον οργανισμό σχετίζεται εκτός από την υγεία του σώματος και με την καλή κατάσταση του δέρματος. Όταν καταναλώνετε περισσότερο νερό, το δέρμα σας είναι πιο λείο και έχει λιγότερες γραμμές και ρυτίδες. Στην περίπτωση δε, που αμελείτε να πιείτε τη συνιστώμενη ποσότητα νερού, το δέρμα σας χάνει τη λάμψη και τη ζωντάνια του.

Η καλύτερη επιλογή που έχετε προκειμένου να λαμβάνετε καθημερινά την απαραίτητη για τον οργανισμό σας ποσότητα νερού, είναι να προμηθευτείτε έναν από τους πολλούς ψύκτες νερού που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι τελευταίοι μπορούν να τοποθετηθούν στο σπίτι σας, αλλά και στον επαγγελματικό σας χώρο, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να απολαμβάνετε καθημερινά καθαρό νερό απαλλαγμένο από κάθε είδους βλαβερά συστατικά.

Άρθρο από OASIS – Ψύκτες Νερού – Psyktes.gr 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο